Spartaan´20 speelt kampioenswedstrijd tegen IFC

De laatste 2 seizoenen speelde IFC kampioenswedstrijden, waarin het zelf kampioen werd.
Zaterdag 11 mei is IFC echter de tegenstander van de ploeg die kampioen kan worden, Spartaan´20.
Om het kampioenschap te vieren zal Spartaan´20 moeten winnen van IFC. IFC zal, dat uiteraard willen verhinderen.

De tegenstander Spartaan´20 dit seizoen:
De Voetbal Vereniging Spartaan´20 uit Rotterdam is in augustus 1920 opgericht.
Hoofdtrainer Omar Khan zag zijn ploeg in de bekertoernooi poule winnen van VFC en DBGC. Hierna werd gewonnen van Perkouw, Schipluiden en Zestienhoven. In de 1/8 finales werd verloren van het in de 4e divisie uitkomende Capelle. In de Betcitycup werd gewonnen van Gravendeel, Rozenburg, Brielle en Nieuwenhoorn. De kwartfinale betekende verlies tegen Smitshoek.
In de competitie gaat het voortreffelijk. Zij zijn koploper met 56 punten uit 21 gespeelde wedstrijden. 18 keer is er gewonnen en alleen Oranje Wit won in Dordrecht van hen. In twee uitwedstrijden bij Alexandria´66 en IFC speelden ze gelijk. Ze scoorden al 69 doelpunten en kregen er slechts 17 tegen. Thuis werden alle wedstrijden gewonnen, waarin er minimaal twee keer werd gescoord. De teamtopscorer is Luis Baldeh met 15 doelpunten gevolgd door Nelson Bashir met 12 doelpunten.

De heenwedstrijd:
In december 2023 eindigde de heenwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht in een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft kwam IFC op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van Ramon van der Wal. Nog geen minuut later maakte Ilyas Oulad Ali de gelijkmaker.

Waar te zien:
De wedstrijd tussen Spartaan´20 en IFC start zaterdag 11 mei om 15.30 uur op Sportpark Spartaan´20 aan de Oldegaarde 251 te 3084 AA Rotterdam. De scheidsrechter is Dhr. T. van der Velden uit Vlijmen.