IFC AL VERDER IN HET BEKERTOERNOOI

Door opnieuw een 3-0 overwinning, deze keer bij en tegen Tricht, is IFC al zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi van District Zuid 1.
De 3e laatste poule tegenstander Jeka won namelijk ook zijn beide wedstrijden en beide ploegen gaan door naar de KO-fase.

* Twee andere basisspelers en twee wissels in eerste helft:
Ten opzichte van vorige week verdedigde Nicky Janssen het doel en stond Yoeri Rombouts in de punt van de aanval.
In de loop van de eerste helft vielen met blessures zowel Tom Van Oorschot als Oussama El Hajouti met blessures uit.
Dit betekende ook, dat voor het eerst dit seizoen Nick de Veij minuten kon maken.
Halfweg de eerste helft was IFC op een 0-1 voorsprong gekomen door Robin van der Sman uit een voorzet van Everon Pisas.

* Eenzijdige tweede helft:
Waar het thuisteam uit de west-betuwe voor de rust nog wel in de wedstrijd zat, was de 2e helft duidelijk voor IFC.
Na een uur spelen werd de score verdubbeld door een snelle aanval via Jeremy Stork en Nick de Veij met Rombouts als afwerker.
Met nog ruim een kwartier op de klok een bliksemsnelle omschakeling, waarbij Ismail Bachaou en Rombouts na een pass Mohamed El Bannasri in staat stelde om de 0-3 binnen te schieten.
Overigens raakte in beide helften IFC de paal.
Ook Tricht raakte in de eerste helft de paal, nadat keeper Janssen een doelpunt voorkwam van Smit.

Voor de tweede keer werd dus verdedigend de nul gehouden en opmerkelijk is dat in de twee gespeelde wedstrijden zes verschillende spelers tot doelpunten kwamen.
In een sportieve wedstrijd deelde scheidsrechter Molenaar uit Ophemert vier gele kaarten uit, aan beide kanten twee.