IFC TEGEN ORANJE WIT IN NACOMPETITIE FINALE

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 strijden IFC en Oranje Wit in de nacompetitie tegen elkaar. De winnaar van dit duel, eventueel na verlenging en strafschoppen, komt volgend seizoen uit in de eerste klasse.

* Een vergelijking tussen de twee teams:
Oranje Wit degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de eerste klasse.
IFC kroonde zich tot kampioen in een derde klasse.
In dit seizoen troffen beide teams elkaar in de 2e klasse F.
De ploeg uit Dordrecht eindigde daarin op de tweede plaats met 57 punten. Ze scoorden 66 doelpunten en kregen er maar 18 tegen.
IFC eindigde op de derde plaats met 51 punten en scoorde 53 keer en kregen 29 doelpunten tegen.

* Nacompetitie wedstrijden:
Beide ploegen speelden twee nacompetitie wedstrijden. IFC won eerst met 3-0 bij TSC door twee doelpunten van Ties van Aggelen en een doelpunt van Michael Slingerland.
Afgelopen zaterdag scoorde Ties van Aggelen het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Ron Timmers in de thuiswedstrijd tegen Achilles’29.
Oranje Wit won thuis met 4-0 van Yerseke door een hattrick van Brandon Könemann en een goal van Pascal van der Kooij.
In de tweede thuiswedstrijd werd na verlenging met 3-0 gewonnen van Theole met als doelpuntenmakers Angelo Leendertse en opnieuw Pascal van der Kooij en Brandon Könemann.

* Onderlinge duels:
In november 23 troffen beide teams elkaar in Dordrecht. Halverwege de tweede helft bracht Tim Willemstijn de score op 0-1. IFC overleefde een slotoffensief van de thuisploeg, waarin 2 doelpunten werden afgekeurd.
Begin april jl. Eindigde de wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht in een doelpuntloos gelijkspel.

* De wedstrijd:
Beide ploegen kennen elkaar goed. De verwachting is dan ook, dat ze elkaar weinig zullen ontlopen.
Oranje Wit wil graag gelijk terugkeren naar de eerste klasse en revanche nemen op IFC voor de competitie wedstrijden.
IFC zal zelf graag voor het derde seizoen achtereenvolgens willen promoveren en hoopt dat de pupil van de week Micah Quik van JO9-2 het goede voorbeeld geeft.
Bij beide teams zullen meerdere spelers hun laatste wedstrijd voor de huidige club gaan spelen en dat in stijl willen afsluiten.

Beide ploegen hopen op veel steun in deze wedstrijd van supporters.

** De wedstrijd begint zaterdag 15 juni om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Stan Claassen bij RVVH aan de Sportlaan 12 te 2982 SH Ridderkerk.