IFC SNEL KLAAR BIJ YERSEKE

In de vierde competitie wedstrijd had IFC al snel een beslissend gat geslagen in Zeeland. Na 15 minuten spelen stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord in Yerseke en uiteindelijk werd een 0-5 overwinning geboekt.

Trainer Ron Timmers had ten opzichte van de drie vorige wedstrijden liefst drie wijzigingen in zijn basisteam doorgevoerd. Tom Van Oorschot stond na zijn in de beker opgelopen blessure voor het eerst in de basis. Ook de aanvallers Jeremy Stork en Mitchel Ott waren starters. Dit betekende dat Achraf El Hajouti, Ismail Bachaou en Yoeri Rombouts wisselspelers waren.

* Genoeg aan 15 minuten
IFC had aan 15 minuten speeltijd genoeg om een definitief gat te slaan met Voetbalvereniging Yerseke, dat al twee jaar thuis ongeslagen was gebleven.
Al in de 5e minuut mocht Mitchel Ott iets over de middenlijn aan een solo beginnen vanaf de linkerkant, die hij succesvol zelf afrondde voor zijn eerste competitiegoal van dit seizoen 0-1.
Na een prima aanvalsopzet met deze keer Mitchel Ott die de bal voorgaf en Robin van der Sman rondde koppend af werd de score verdubbeld. Nog geen twee minuten later stuurde Tom Van Oorschot aan de rechterkant back Nick de Veij op pad en zijn voorzet werd bij de 2e paal door Jeremy Stork binnen gewerkt 0-3.
Opdracht om snel op een voorsprong te komen geheel geslaagd dus.
Het thuisteam van trainer Marco Groeneveld had in de eerste helft zelf één goede kans toen na een uittrap van de doelman hun topscorer Guus De Leeuw doorkwam, maar hij mikte voorlangs het doel van Jeroen de Veij.

*Geen centje pijn
Ook in de tweede helft had IFC de bovenhand en kon de thuisploeg de Ambachtse formatie nauwelijks pijn doen.
Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de score verder uitgebreid. Na een balverovering was het de ingevallen Ismail Bachaou die voor de 0-4 zorgde en even later was het Robin van der Sman, die een vrije trap heerlijk binnen schoot voor de 0-5 eindstand.

* Meningen
Bij IFC sprak men na afloop van weer een klus geklaard en dat het gemakkelijker was geweest als vooraf gedacht.
De trainer van Yerseke sprak van een wedstrijd waarin ondanks bij hun drie wegens blessures afwezige spelers, geen eer aan te behalen was geweest. Een wedstrijd van jongens tegen mannen.

De centrale verdedigers Tim Willemstijn en Yannick van der Sman samen met Perry van Eijken waren niet alleen verdedigend sterk, maar stonden meestal aan het begin van aanvals opzetten. Back Nick de Veij toonde bovenal zijn kwaliteiten als wingback.

Door deze vierde overwinning achter elkaar blijft IFC koploper met 2 punten voorsprong op het eveneens nog ongeslagen MZC’11 uit Zierikzee.
Volgende week zaterdag 19 oktober speelt IFC thuis tegen MOC’17 zijn volgende wedstrijd.

* IFC – Yerseke: 0-5 (0-3).
5. 0-1 Mitchel Ott, 14. 0-2 Robin van der Sman, 15. 0-3 Jeremy Stork, 80. 0-4 Ismail Bachaou en 83. 0-5 Robin van der Sman.
Opm. Scheidsrechter A. Hilgersom uit Bruchem floot scheidsrechters technisch waardoor hij in één sportieve wedstrijd in totaal 7 gele kaarten trok, waarvan twee voor IFC.