IFC KENT FLITSENDE COMPETITIESTART

IFC is de nieuwe competitie met een flitsende 0-5 overwinning in Vlissingen bij de S.v. Walcheren begonnen.

* Flitsende start
Ook het begin van IFC-zijde was flitsend. In de derde minuut al reageerde Ismail Bachaou het beste op een crossbal van Tim Willemstijn en tekende voor de 0-1.
Hoewel de thuisploeg hierna wel het initiatief nam met een redding van keeper Jeroen de Veij op een schot van Kaaij, bleef IFC de beste kansen creëren. Zo hield de keeper van Walcheren zowel Everon Pisas als Yoeri Rombouts van een treffer af en was Robin van der Sman niet besluitvaardig genoeg in kansrijke positie.
In de laatste vijf minuten van de eerste helft liep IFC vervolgens wel uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong.
Uit een omschakeling moment stormden drie aanvallers op het vijandelijke doel af en was Everon Pisas de afmaker 0-2. Enkele minuten later mocht de topscorer allertijden van de club Yoeri Rombouts na een handsbal vanaf de strafschopstip doeltreffend uithalen.

Na de rust probeerde het thuisteam het wel, maar behalve een bal tegen de paal kon het de verdediging niet echt verontrusten.

* Verse aanvallers
Trainer Timmers had halverwege de tweede helft genoeg gezien en wisselde zijn aanvallers voor drie verse aanvallers om nieuw elan te brengen, waarbij de als back begonnen Nick de Veij doorschoof naar de aanval.
Binnen enkele minuten hadden de invallers al hun impact. Uit een voorzet van Mitchel Ott knikte Jeremy Stork raak 0-4 en een vijftal minuten later werd Ott foutief afgestopt. De terecht toegekende penalty werd door Stork omgezet in de 0-5 eindstand.

* Visies
Na afloop was de trainer van IFC uiteraard tevreden met de overwinning en met het aanvallende aspect van zijn ploeg. Hoewel verdedigend de nul gehouden, zag hij daarin nog wel verbeterpunten.
Zijn contrahand aan Zeeuwse zijde vond persoonlijke fouten van zijn eigen ploeg de oorzaak aan meerdere tegentreffers. Maar sprak ook en dat zeer terecht van, dat IFC veel kwaliteiten heeft en een goede ploeg voor de 2e klasse is.

Volgende week zaterdag 28 september speelt IFC zijn eerste thuiswedstrijd tegen EBOH uit Dordrecht.

* Walcheren – IFC: 0-5
3. 0-1 Ismail Bachaou, 40. 0-2 Everon Pisas, 42. 0-3 Yoeri Rombouts, 67. 0-4 en 72. 0-5 Jeremy Stork.
Opm. Scheidsrechter Frans Westerink gaf het thuisteam drie gele kaarten.