DERDE WINST OP EEN RIJ VOOR IFC

IFC kent een succesvolle start van de nieuwe competitie. Het won vanmiddag in de tweede klasse ook zijn derde competitiewedstrijd met 4-1 van Luctor Heinkenszand. Het staat nu al fier en alleen bovenaan met 9 punten uit drie duels.

De IFC trainer Timmers had begrijpelijkerwijs opnieuw dezelfde 11 spelers als in de vorige twee wedstrijden het vertrouwen gegeven. Dit vertrouwen werd niet beschaamd. Immers ook nu weer had zijn team genoeg aan de eerste helft om een definitief gat met de tegenstander te slaan.
De trainer na afloop ,, ons doel is promoveren en het liefst via een kampioenschap, dus zijn goed begonnen.”

Na een gelijkwaardig begin sloeg IFC in het tweede deel van de eerste helft onbarmhartig toe met vier doelpunten.
Na een pass van Achraf El Hajouti was spits Yoeri Rombouts de gebruikelijke afronder 1-0. Nog geen twee minuten later een geweldige diepe bal van Perry van Eijken op Yannick van der Sman, die fantastisch en onhoudbaar uithaalde voor de 2-0.
Nog was het niet op voor de toeschouwers. Deze keer een prima aanval met de ingevallen Tom Van Oorschot aan het begin, de voorzet van Robin van der Sman en Yoeri Rombouts die binnenschoot. Al zijn vijfde competitie doelpunt dit seizoen.
Al deze drie doelpunten kwamen na een balverovering op eigen helft, waarbij Luctor sprak van omschakeling momenten.
De kers op de taart was enkele minuten voor de rust het allereerste doelpunt voor IFC van verdediger Jayson van der Linden. Hij kopte de bal uit een corner van Everon Pisas feilloos binnen 4-0.

De tweede helft had feitelijk schriftelijk afgedaan kunnen worden. De gasten probeerden wel aanvallend druk uit te oefenen, maar de IFC verdediging hield stand en in aanvallend opzicht ontbrak de 100% scherpte om kansen doeltreffend af te maken.
Op slag van het einde redde de gasten, die hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, de eer door een benutte penalty van Barry Olierhoek 4-1.

Volgende week zaterdag 12 oktober speelt IFC zijn volgende competitie wedstrijd uit bij Yerseke.

* Spelers IFC:
Jeroen de Veij; Nick de Veij, Tim Willemstijn, Yannick van der Sman, Jayson van der Linden (69. Delvin Pinheiro), Perry van Eijken (35. Tom van Oorschot, Achraf El Hajouti, Robin van der Sman (60. Jeremy Stork), Everon Pisas (60. Mitchel Ott), Yoeri Rombouts en Ismail Bachaou (69. Danny Slingerland).
Opm. Scheidsrechter S. Ramcharan gaf geel aan Van Eijken, Ott en Willemstijn (allen IFC).

Tekst: Cees van Heeren