Stichting Leergeld help mensen met een kleine beurs

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft dit voorjaar aan het NIBUD gevraagd een rapport opte stellen over de financiële situatie van personen en gezinnen met een laag inkomen.

Daaruit blijkt dat er weliswaar verbetering is te zien ten opzichte van enkele jaren geleden, maar dat de bestedingsruimte (het geld dat ‘overblijft’ na aftrek van alle gebruikelijke en noodzakelijke kosten) voor verschillende groepen beperkt is.
Er wordt dan ook voorgesteld om in te blijven zetten op gebruikmaking van alle mogelijke regelingen voor mensen met geldzorgen.

De Stichting Leergeld Drechtsteden is een organisatie die voor zes gemeenten zo’n regeling uitvoert: het SMS-kinderfonds (sport, school, cultuur). Wij hebben best een behoorlijk goed bereik: ruim 80% van de doelgroep maakt gebruik van Leergeld. Maar er is dus nog wel duidelijk ruimte voor nieuwe deelnemers!

Voor kinderen in het basisonderwijs is in 2024 een bedrag beschikbaar van € 300 en voor kinderen in het voortgezet onderwijs € 790. Hiermee kan bijv. de contributie betaald worden voor de sportvereniging en er is ook geld voor de benodigde sportspullen. Zie ook de bijgevoegde digitale flyer.

Gelukkig zijn veel sportverenigingen op de hoogte van de mogelijkheden van Leergeld. Wij vragen u om ouders attent te blijven maken op onze Stichting in mondelinge contacten of via andere communicatiekanalen (uw website bijvoorbeeld!).

Voor meer informatie: zie onze website www.leergelddrechtsteden.nl

 

Met vriendelijke groet
en veel sportplezier,

A.T. (Aaike) Kamsteeg,
plv. coördinator Stichting Leergeld Drechtsteden