IFC Zat haalt 3 punten op bij “de put”

Zaterdag  (3 december) stond er voor IFC Zaterdag een uitwedstrijd op het programma tegen VVAC. VVAC staat momenteel laatste, maar de geschiedenis zegt dat IFC het nooit makkelijk heeft op sportpark ‘De Put’ in Ottoland. IFC liet vorige week de punten liggen tegen HSSC’61, dus er moest vandaag weer gewonnen worden.

IFC kwam redelijk uit de startblokken, ze lieten de bal rondgaan en creëerde een aantal goed kansen, helaas leverde dit geen doelpunt(en) op. Al vrij snel werd duidelijk dat VVAC, zodra ze de bal hadden, direct wilde counteren. Tegen de verhoudingen in kwam VVAC zelfs op voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van IFC belandde de bal in het net. IFC had ver uit het meest balbezit maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Ruststand: 1-0.

Het geluk wat IFC in de eerste helft niet had, hadden ze de eerste 5 minuten na rust wel. In de 46e minuut scoorde Mike Verbaas door een voorzet die uiteindelijk in de verre hoek belandde. Vervolgens pakte IFC door, Erik van Schanke schoot vanaf links op doel, halverwege werd de bal door een VVAC-speler aangeraakt en belandde ook deze in het doel. 1-2 voor IFC. Vervolgens ging IFC op zoek naar de 1-3 om de wedstrijd in het slot te gooien. Ondertussen ging VVAC alles of niets spelen om er nog een punt uit te halen. De wedstrijd ging hierdoor alle kanten op, maar IFC bleek de sterkste van de twee ploegen. IFC had het zichzelf makkelijker kunnen maken door de kansen te benutten. Eindstand: 1-2.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit is een thuiswedstrijd tegen Everstein om 14:30.

Tekst: Mike / Foto’s: Jeroen

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.