JO19-3 begint de competitie voortvarend

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw (een fotoverslag vind je hier)
Promofilmpje: Teus Leeuwenburgh (het promofilmpje vind je hier)

Wat was ik blij toen het voetbalseizoen voorbij was. Wat was ik blij dat de vakantie begon en wat vond ik het jammer dat ik weer naar mijn werk moest. Ik heb een leuke baan, maar was duidelijk toe aan wat rust. Maar wat ben ik nu weer blij dat het voetbalseizoen weer begonnen is.

Eerst gekeken naar de nieuwe spelvorm van de KNVB voor de jonge pupillen. 6×6 met keeper en zonder scheidsrechter. Je kunt er van vinden wat je wilt maar het ging zonder problemen en er werd leuk gevoetbald.

Vervolgens met JO19-3 naar Unitas in Gorinchem, waar we voor de beker tegen Unitas JO19-2 moesten spelen. Het was weer gezellig bij Unitas, waar iedereen even vriendelijk met je praat. Ze hebben 16 spelers, maar vandaag zijn dat er niet genoeg en moesten ze lenen van JO17-1. Of we hoog spelen? Nee laagste klasse. Nou dat kwam dan goed uit, want dat is waar Unitas JO19-2 ook hoort te spelen.

De wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechter, die van verre komt. Hij heeft vroeger in Gorinchem gewerkt en kent uit die tijd de scheidsrechterscoördinator van Unitas. En ook hij heeft er zin in.

En als we aftrappen herken ik het spel dat Teus aan me uitgelegd heeft. Ik ga hier niet schrijven hoe de trainer wil spelen, want dan kunnen tegenstanders zich er tegen wapenen, maar het eerste half uur deed het team wat er gevraagd werd. Er werd goed gecoacht op verschillende plaatsen in het team en aanvoerder Daan leidde het team op een zodanige wijze dat IFC de meeste aanspraak maakte op een doelpunt.

Toch duurde dat geruime tijd en toen trainer Teus riep dat er nu eens gewoon geschoten moest worden, was dat eerste schot ook meteen raak. Ingmar schiet een ogenschijnlijk houdbaar schot langs de keeper. Niet erg hard, maar wel heel doelgericht zeg maar.

Na een half uur is het spel van IFC minder aantrekkelijk geworden. Unitas put moed uit de strijdwijze, waarbij IFC sterker lijkt, maar Dennis wel drie geweldige reddingen moet doen om een gelijkmaker te voorkomen. En zo gaan we rusten.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Eén van de weinige momenten van onachtzaamheid in de verdediging en Unitas krijgt een niet te missen kans. Die echter wel gemist wordt. IFC zal dat later ook twee keer doen als eerste Mika de bal voor het inleggen heeft, maar hem op miraculeuze wijze over het doel weet te brengen en Dylan die de bal verkeerd raakt en alleen voor de keeper de bal in de handen schiet van de keeper.

Het bleef dan ook lang spannend, waarbij het voetbal in de tweede helft beter werd. Op een gegeven moment krijgt Mark de bal, Mika loopt naar randje 16 en wijst waar hij de bal wil hebben en daar legt Mark hem met veel gevoel neer. Mika schiet hem geplaatst in het doel. 0-2.

En de eindstand komt ook op het scorebord dankzij Mika, die na een solo voorbij tegenstanders slalomt alsof ze er niet zijn en de eindstand 0-3 op het scorebord brengt.

Kort samengevat: leuk om te zien, wel wat punten die de aandacht verdienen en een terechte overwinning.