IFC Zo1 kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse

IFC (zo) speelt komend seizoen in de hoofdklasse. De Ambachtse formatie van trainer Jack van den Berg won namelijk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 1-2 in Rotterdam bij DRL.
Door deze overwinning is IFC in de eerste klasse B van de hoofdklasse kampioen geworden en kreeg het van de KNVB de kampioensmedailles uitgereikt

In de competitie eindigde IFC  met 60 punten uit 24 wedstrijden op de eerste plaats. De voorsprong op de nummer twee FC Boshuizen uit Leiden bedraagt drie punten. IFC is overigens de meer dan terechte kampioen. Er werden slechts 2 wedstrijden verloren en met ingang van december 2015 is de koppositie ingenomen. Met slechts 20 doelpunten tegen had het veruit de sterkste defensie van de afdeling en tevens is men de één na beste productiefste ploeg geweest.

Hoewel IFC voor aanvang van de wedstrijd wist, dat een gelijkspel voldoende was voor het kampioenschap stond er toch spanning op de ploeg.
In vergelijking met de laatst gespeelde wedstrijd tegen GDA had trainer Jack van den Berg het aanvallende koningskoppel Rombouts en Leons in ere hersteld. Dit betekende, dat Sven Post op de reservebank een plaats had gekregen.

Het zonder belangen meer in de competitie hebbende DRL begon uiterst fel en nam in de beginfase zelfs de leiding door een doelpunt van Pengel na een snel uitgevoerde counter. Pas na ruim een half uur spelen was er de daadwerkelijk eerste 100% kans voor IFC, maar de inzet van Yoeri Rombouts belandde op de voeten van de Rotterdamse doelman. Enige minuten later was het opnieuw de doelman Fortes Almeida dos Reis, die een doelpunt voorkwam. Een geplaatste bal van Ronnie Nouwen werkte hij over de lat. Toch kwam IFC voor de rust op gelijke hoogte. Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg IFC van de Amstelveense arbiter De Vries een penalty toegekend na hands in de muur van Cruden na een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. Topscorer Yoeri Rombouts nam de elfmeter trap vlekkeloos 1-1.
Na de rust was het met de grootste dadendrang van de thuisclub gedaan en was IFC duidelijk de bovenliggende partij. Maar de naar Leonidas verkassende doelman van DRL wilde niet meewerken bij doelpogingen van Brian Leons en opnieuw Ronnie Nouwen. De voorsprong kon niet uitblijven en zo gebeurde. Na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw Yoeri Rombouts, voor het derde seizoen achter elkaar afdelingstopscorer, die uit de draai voor de 1-2 eindstand zorgde.

Na het laatste fluitsignaal brandde de feestelijkheden los. Het doel van dit seizoen promotie naar de hoofdklasse was bereikt. ´s avonds werden de feestelijkheden in de kantine van IFC voortgezet met o.a. mooie woorden van preses Bijl en een afgevaardigde van de KNVB.

Naast de 14 spelers die in deze wedstrijd in actie kwamen, hadden ook de volgende spelers een meer of minder aandeel in het succes dit seizoen: keeper Lorenzo van Trijp, Sven Post, Murat Degermenci, Gelli Koy-Kulonga, Toufik el Hamdaoui en Achraf el Hajouti. Uiteraard hadden ook naast de hoofdtrainer zijn assistenten Martin De Koning en Reinder van de Velde, grensrechter Leen den Hartog alsmede de overige stafleden Jan Dost, Jeroen de Visser en Leo van der Nat hun aandeel in het succes.

Volgend seizoen gaat IFC voor zijn tweede keer in zijn bestaan de opwachting maken in de hoofdklasse met een groot aantal van de huidige selectiespelers aangevuld met een aantal nieuwkomers.