IFC (za) prima 1e seizoens-helft na winst op Everstein

Afgelopen zaterdag (10 december) stond er voor IFC Zaterdag de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. IFC nam het in een thuiswedstrijd op tegen SC Everstein. Everstein ,dat de weg naar boven probeert te vinden, won vorige week van De Zwerver met 2-1. IFC moet deze wedstrijd winnen om tweede te blijven in de competitie en Wieldrecht dat eerste staat in beeld te houden.

De wedstrijd begon van beide kanten niet goed, beide teams waren zoekende naar de ruimtes. IFC had in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden niet de rust in de ploeg en creëerde zodoende niet genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch was het IFC dat in de 35e minuut de score opende. Robin van de Sman zocht zijn tegenstander op, kwam naar binnen en schoot de bal met zijn links in de verre hoek. 1-0! Hierna kreeg dezelfde Robin van de Sman nog zo een kans, echter ging deze via de paal er weer uit. IFC kreeg meer grip op de wedstrijd, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten en zo was de ruststand 1-0 in het voordeel van IFC.

Na de rust pakte Everstein het iets anders aan, het wilde IFC eerder onder druk zetten om zo meer grip te krijgen op de wedstrijd. IFC speelde zich hier regelmatig onderuit, totdat de 50e minuut aanbrak. Na een combinatie van de aanvallers van Everstein scoorde ze uit het niets bij de tweede paal de 1-1. Waa
r menig IFC’er aan buitenspel dacht (waar ook voor gevlagd werd), dacht de scheidsrechter hier anders over en zo stond het 1-1.
IFC liet zich niet van de wijs brengen en zocht na dit tegendoelpunt direct de aanval op. Zo waren eigenlijk de laatste 20 minuten van de wedstrijd, de beste. IFC had genoeg energie over en ging met combinatievoetbal via de flanken en tussen de linies de strijd aan. Dit resulteerde gelukkig in de 71e minuut in een doelpunt van Elio Sousa de Almeida. IFC pakte vervolgens door en zo scoorde Daan Mansveld op een assist van Erik Schanke de 3-1. Hierna bleek de wedstrijd gespeeld. IFC scoorde in de 89e minuut nog de 4-1, doelpuntenmaker Gerald Verhoef op een assist van Robin van de Sman.
Eindstand IFC – SC Everstein: 4-1.

Wieldrecht speelde verrassend gelijk, maar blijft wel eerste met 6 punten voorsprong. De eerste helft van de competitie zit er op en IFC is terug te vinden op een prima tweede plek.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.