IFC (za) heeft geen kind aan De zwerver

Na een zuur verlies bij de Alblas, een gelijkspel bij Streefkerk en een vrij weekend stond er gisteren (29 okt) en thuiswedstrijd op het programma tegen De Zwerver uit Kinderdijk. IFC (za) had maar 1 doel en dat was de drie punten.

30610367036_2eff3a97ec_k

Dit doel was goed zichtbaar in het eerste half uur van de wedstrijd. IFC stond namelijk na 30 minuten met 3-0 (!) voor. De doelpunten werden gemaakt door Robin vd Sman, Tim Willemstein en Elio Sousa de Almeida. IFC speelde goed tussen linies en liet vooral de bal het werk doen. Richting het einde van de eerste helft verslapte IFC. Dit resulteerde helaas net voor rust in de 3-1.

In de tweede helft kwam de Zwerver fel uit de start blokken en wist dat als ze nog iets wilde halen er snel een aansluitingstreffer gemaakt moest worden. Echter, na 10 minuten in de tweede helft kon dit plan al de prullenbak in. Al snel liep de score namelijk op naar 6-1(!). 30012966363_2f0ce1b257_kDe doelpunten werden gemaakt door: Perry van Wijk, Daan Mansveld en opnieuw Robin vd Sman. IFC was heer en meester over het hele veld. De Zwerver zakte daarna in om een grotere uitslag te voorkomen.
IFC bleef gretig en wilde meer doelpunten op het scorebord zien. Dit gebeurde dan ook want in de 87e en 90e minuut werden er nog twee doelpunten gemaakt door (opnieuw) Robin vd Sman en Gerald Verhoef. Uiteindelijk stond er 8-1  !! op het scorebord.
Een mooie zaterdagmiddag op Sportpark Schildman!

Volgende week wacht er opnieuw een thuiswedstrijd tegen een van de favorieten uit de 3e klasse C, namelijk Ameide.

Tekst: Mike Verbaas

Lang de lijn:
Mede door scoreverloop had scheidsrechter de Fijter één van de makkelijkste wedstrijden uit zijn carrière.
De kaartverkoop vond voor het eerst plaats vanuit de nieuwe kiosk.
Een bestuurlid van de De Zwerver had de fiets genomen om zijn team aan het werk te zien (had alleen last van brug die openstond)
De achtergrond van de supporters achter het  “de blauwe druif”-spandoek blijft nog even een raadsel.

Aanvulling dd 31-10