3

IFC winterkampioen na 5-0 winst op Olympia

3tekst: Cees van Heeren
De IFC formatie van trainer Jack van den Berg versloeg in de laatste competitiewedstrijd van 2015 op het eigen veld het op de derde plaats staande Olympia uit Gouda overtuigend met 5-0. Met 32 punten uit 13 wedstrijden is IFC daardoor niet alleen koploper gebleven maar ook de winterkampioen in de eerste klasse B geworden.
De voorsprong op de nummer twee in de stand Boshuizen uit Leiden bedraagt namelijk vijf punten. Hoewel deze ploeg nog twee wedstrijden moeten inhalen, staat er daarvan voor de winterstop nog maar één gepland.

De trainer van IFC kon weer beschikken over de na een schorsing in de basis terugkerende Perry van Eijken. Tevens was aan Sven Post een basisplaats toegekend. Dit betekende, dat zowel Ozan Cimen als Frits Paap op de reservebank plaatsnamen. Voorts speelde Danny Versluis vandaag zijn 50ste officiële KNVB wedstrijd voor IFC gerekend ingaande seizoen 2014-2015.
Naast de al zeer lang geblesseerden Emelina en el Hajouti was ook Degermenci wegens een hielblessure overigens niet beschikbaar.
Bij tegenstander Olympia ontbrak de van Gouda overgekomen S. Chiari wegens een blessure. Verder is opvallend, dat de jonge Tom de Joode, vorig seizoen teamtopscorer met 9 competitie doelpunten, thans zijn wedstrijden meestal in het tweede dient af te werken.

2
Zoals meestal begon IFC goed aan de wedstrijd en nadat in de zesde minuut doelman Dols nog een treffer van Yoeri Rombouts kon voorkomen, was het een vijftal minuten later wel raak. Op een prachtig schot van aanvoerder Danny Slingerland na een aanval opgezet over de linkerkant, was geen verweer mogelijk. De 1-0 betekende de elfde competitietreffer voor deze ras Ambachter met ingang van het seizoen 2013-2014 voor de Roodzwarten. Nog geen minuut later werd de score al verdubbeld. Nico Ramos gaf een goede diepe bal op Yoeri Rombouts, die nam de bal aan en met rechts schoot hij hem in de verre hoek tegen de netten 2-0. Hoewel Olympia hierna meer druk naar voren begon te geven bleef IFC de spelbepalende ploeg. Na een goede onderschepping op het middenveld door Danny Slingerland werd Yoeri Rombouts aan de rechterkant weggestuurd en zijn voorzet werd door Brian Leons tot doelpunt gepromoveerd. Pas hierna was de eerste kans voor de gasten te zien. Een voorzet van Essanoussi werd door keeper Bas van Zee weg gebokst voor de voeten van Branderhorst (ex. Jodan Boys), die de bal hoog over schoot. Enkele minuten later liet IFC het in de persoon van topschutter Yoeri Rombouts zien hoe het wel moet. Vanaf ongeveer 25 meter verraste hij de volkomen aan de grond genagelde doelman 4-0. Met deze stand brak ook de rust aan.

1
Hoewel keeper Bas van Zee enkele minuten na de rust zijn kwaliteiten moest tonen, toen een Goudse aanvaller voor hem opdook, was het weer IFC, die scoorde. Scheidsrechter Rampersad kende na een overtreding op Brian Leons iets voor de 16 meter zone een vrije trap toe. Danny Slingerland belaste zich ermee en de bal verdween via de muur en een stuit op de grond in het doel 5-0.
Hierna nam IFC wat gas terug en speelde het de wedstrijd op routine verder uit.

Met een goed gevoel kan de Ambachtse formatie dan ook gaan genieten van een winterstop en terugkijken op de eerste competitiehelft (10x winst, 2x gelijk en 1x verloren) en na de pauze periode gaan werken aan een goed en hopelijk ook succesvol tweede gedeelte van de competitie.

Op 10 januari 2016 staat de volgende wedstrijd voor IFC op het programma. Om 14.00 uur wordt dan thuis tegen Dubbeldam aangetreden in het kader van de Regio Rijnmond Cup.
De competitie wordt weer voortgezet op 24 januari 2016 in Den Haag met een uitwedstrijd bij SV Wateringse Veld/Gona.
Mede namens de staf en spelers van IFC 1 wenst uw verslaggever en zijn fotograaf iedere lezer fijne feestdagen toe.
IFC – Olympia: 5-0 (4-0).
11. 1-0 Danny Slingerland, 12. 2-0 Yoeri Rombouts, 25. 3-0 Brian Leons, 33. 4-0 Yoeri Rombouts en 52. 5-0 Danny Slingerland.
De spelers van IFC: Bas van Zee; Nico Ramos, Danny Versluijs, Ronnie Nouwen, Sven Post, Perry van Eijken (75. Gelli Koy-Kulonga), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Mike van Dongen (58. Maarten Broos), Brian Leons (61. Frits Paap) en Ufuk Akkanoglu.