IFC WINT OP DAG MET EEN ROUWRAND

IFC-EHC Heuts 1tekst Cees van Heeren
foto Jeroen van der Sman

Voor veel IFCers bij aankomst voor de wedstrijd, begon de dag met een grote schok. Eerder op de dag was namelijk de trainer van IFC 2 Joop van der Linden in zijn eigen huis overleden aangetroffen. Na een indrukwekkende minuut stilte vooraf won IFC de wedstrijd vervolgens op overtuigende wijze met 4-0 van EHC/Heuts. De eerste overwinning in de hoofdklasse van dit seizoen.

Zonder de voor drie wedstrijden geschorste Stephen Emelina en met Akin Arslan voor het eerst in de competitie in de basis, begon IFC aan de wedstrijd. Na een aftastende beginfase nam IFC al snel de regie in de wedstrijd in handen. Na een vrije trap van Danny Slingerland kregen de gasten de bal niet echt weg en belandde bij de mee opgekomen als centrale verdediger opgestelde Ronnie Nouwen. De Doelman voorkwam echter een eerste Ambachtse treffer. Zo duurde het duurde meer dan 20 minuten spelen, voordat het overwicht een doelpunt opleverde. Uiteraard was topschutter Yoeri Rombouts verantwoordelijk voor de 1-0. Een goed genomen vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland en de inlopende Marwin Richard zette zijn hoofd tegen de bal en de 2-0 stond in de 34ste minuut op het scorebord. Hierna verslapte IFC en door eigen slordigheden kwam IFC in de problemen. Gelukkig bleek EHC niet echt over een killer te beschikken. De zes laatst gespeelde officiële wedstrijden waren alle door verloren. Doordat Danny Slingerland, na prima voorbereidend werk van Yoeri Rombouts en de regelmatige met mooie passes strooiende Ufuk Akkanoglu, zijn schot net niet voldoende richting een hoek stuurde kon de doelman een 3-0 ruststand voorkomen.

Hoewel de gasten in de tweede helft aanvankelijk de bakens in de wedstrijd wilden verzetten en de in zijn 25e officiële wedstrijd voor IFC spelende keeper Bas van Zee de aansluittreffer van Erkens voorkwam, had IFC verder eigenlijk weinig gevaar te duchten. Het was dan ook niet onlogisch, dat uit een voorzet van de uitblinkende Ozan Cimen (die even daarvoor zelf een doelpoging had ondernomen) de bal door Yoeri Rombouts voor de 3-0 werd binnengeschoten. Het mooiste doelpunt was eigenlijk de 4-0. Perry van Eijken veroverde de bal op het middenveld, liep op elan door richting het strafschopgebied en haalde vervolgens verwoestend uit. Het eerste competitie doelpunt van deze ervaren middenvelder in meer dan één jaar tijd.
In de absolute slotfase werden Frits Paap, die nog dicht bij een treffer kwam en de in de hoofdklasse debuterende Thomas Keuter ingebracht.
IFC behaalde al met al een verdiende en ruime zege op een niet sterk voor de dag komende opponent.

IFC-EHC Heuts 2

Met deze overwinning heeft IFC de stijgende lijn in de resultaten te pakken en neemt het na drie gespeelde wedstrijden met vier punten in de stand een plaats in de middenmoot in.

Volgende week zondag 11 september 2016 speelt IFC om 14.30 uur de verre uitwedstrijd in Kerkrade bij Chevremont.

IFC – EHC/Heuts: 4-0 (2-0)
21. 1-0 Yoeri Rombouts, 33. 2-0 Marwin Richard, 65. 3-0 Yoeri Rombouts en 86. 4-0 Perry van Eijken.

De spelers van IFC: Bas van Zee; Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (83. Frits Paap), Danny Slingerland, Ozan Cimen (87. Thomas Keuter), Marwin Richard, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.