IFC wint na achterstand van EHC/Heuts

tekst: Cees van Heeren

Hoofdklasser IFC beleefde de gewenste herstart van de competitie. Het uit Hoensbroek afkomstige EHC werd na een prima comeback met 3-2 verslagen.
Door deze overwinning klimmen de Ambachters naar de 10e plek in de stand.

Voor deze wedstrijd kon trainer Virgil Breetveld over een volledige selectie beschikken. Dit uiteraard zonder de in de winterstop vertrokken spelers Hasanovic en De Windt. Het frisse weer en een eredivisiewedstrijd op de tv hadden nog geen 100 toeschouwers gelokt naar het Sportpark.

Na een enigszins aftastende beginfase, bleek het in goede vorm stekende EHC (in de winterstop ook twee oefenwedstrijden gewonnen), in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Het geen enkele kans creërende IFC mocht dan ook zijn handen dicht knijpen met slechts een 0-1 achterstand bij de rust. Halfweg zorgde een afstandsschot van Lars Gulpen voor deze voorsprong. Enkele keren had Damiano Vaudo met een goede verdedigende actie al een gevaarlijke situatie voorkomen. Keeper Davey van Pelt keerde vervolgens inzetten van Karim Mahmoud en Michele Zotti. Ook voorkwam de lat een treffer van Mitch Kok. Zo´n tien minuten voor het rustsignaal stond onze keeper ook goed bij een poging van Haddadi in de korte hoek.

In de rust verving Michael Potkamp in de aanval Marwin Richard. Enkele minuten na de rust scoorde mister EHC Ron Starmans (7e competitietreffer) wel de 0-2 voor de Limburgers na een steekbal. Op dat moment zou geen enkele thuissupporter nog gedacht hebben aan een te behalen overwinning voor IFC. Snel daarna zorgde op aangeven van Ronnie Nouwen, aanvoerder Danny Slingerland (ook zijn 7e competitietreffer) voor de aansluittreffer. Hierna kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Een schot van Perry van Eijken ging echter nog voorlangs het doel. De in de eerste competitiewedstrijd een knieblessure opgelopen hebbende Billy Nzojyiwami maakte zijn rentree voor de origine middenvelder Achraf el Hajouti om zodoende meer aanvallend te weeg te brengen. IFC bepaalde de wedstrijd en kwam ook daadwerkelijk op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Kok, dit uit een strakke voorzet vanaf de achterlijn van Jeremey Hensen 2-2. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontving Starmans wegens een tackle van achteren op Ozan Cimen een directe rode kaart. Om met dit numeriek overwicht een overwinning binnen te halen wisselde trainer Breetveld weer direct aanvallend door spits Noël Goossens te brengen voor centrum verdediger Nico Ramos. Tot twee keer werd de bal na een inzet van dezelfde Goossens gesmoord in een woud van Limburgse verdedigers. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg IFC de beloning en kroonde Jeremey Hensen (foto) zich met een venijnig schot van buiten de 16 meter op aangeven van Perry van Eijken tot matchwinnaar voor IFC.  Dit omdat bij een slotoffensief corner van EHC de bal door Eberle rakelings over gekopt werd.

Waar IFC voor de winterstop meerdere keren een punten kostend tegendoelpunt kreeg te verwerken, hadden ze nu dus zelf dit voordeel.  In een wedstrijd, waarbij een uitslag van 0-0 voor aanvang van de wedstrijd al opeens vermeld stond in de KNVB wedstrijdzaken-app.

Dinsdagavond 23 januari staat voor IFC al de volgende officiële wedstrijd op het programma. In het kader van de vierde ronde district beker spelen ze om 20.00 uur in Oost-Souburg (bij Vlissingen) tegen het in de zaterdag derde klasse A uitkomende RCS.
Voor volgende week zondag 28 januari staat in de competitie opnieuw een reis naar de provincie Zeeland gepland en wel naar drie puntende meer tellende Goes.

IFC – EHC/Heuts: 3-2 (0-1).
22. 0-1 Lars Gulpen, 48. 0-2 Ron Starmans, 50. 1-2 Danny Slingerland, 76. 2-2 Mitch Kok (own goal) en 90+3. 3-2 Jeremey Hensen.

Bijz.: Scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door dhr. J.F. Koenderink en dhr. J. van Ditmarsch gaf naast de gememoreerde rode kaart aan Starmans van EHC in totaal acht terechte gele kaarten. Bij IFC waren dit Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken en Michael Potkamp. Voor EHC: Kok, Mahmoud, Zotti en Mbunga.

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (89. Noël Goossens), Damiano Vaudo, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard (46. Michael Potkamp), Achraf el Hajouti (70. Billy Nzojyibwami) en Jeremey Hensen.