IFC wint knotsgekke wedstrijd tegen Jong FC Dordrecht

Afgelopen woensdagavond 10 oktober speelde IFC een oefenwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht. In vergelijking met de competitiewedstrijd van zondag tegen Alphense Boys waren er nu een aantal mutaties. Trainer Virgil Breetveld gaf reservekeeper Yordi Godijn nu speeltijd en er waren verder basisplaatsen voor Edison Warner en Mohamed el Bannasri in plaats van Juthlen Castillo en Nico Ramos en de met vakantie zijnde Stephen Emelina. Voor de rest startte hetzelfde elftal wat zondag had gespeeld in deze wedstrijd.
In een wedstrijd die duidelijk 2 gezichten had trok IFC uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind. Dat IFC een goed resultaat zou gaan behalen tegen de beloftes van FC Dordrecht zag er in de eerste helft totaal niet naar uit. Na 10 minuten stond er immers namelijk al een 0-3 achterstand op het scorebord ontstaan door 2 standaardsituaties waarbij er vrij ingekopt kon worden en een counter na balverlies op het middenveld. IFC had moeite met het tempo van de tegenstander waardoor er veel balverlies was en zelf nauwelijks aan voetballen toekwam. Pas in de 23e minuut viel er de eerste gevaarlijke aanval te noteren waarbij aanvoerder Danny Slingerland net naast het doel schoot. Echter een minuut later kwam Jong FC Dordrecht zelfs op 0-4 door een afstandsschot van zo’n 40 meter waarbij onze keeper er niet goed uitzag en er een debacle dreigde voor IFC. Vlak voor rust werd de stand wat dragelijker, een fraaie solo van Mohamed el Bannasri waarbij hij 3 man passeerde betekende de 1-4 ruststand.

In de tweede helft waren er 3 wissels. Zo waren Ozan Cimen, Perry van Eijken en Danny Slingerland in de kleedkamer gebleven en waren de vervangers Nico Ramos, Juthlen Castillo en de van de zaterdag selectie afkomstige Amir Mahmoudian. Het spelbeeld was nu geheel anders. Doordat het tempo van IFC veel hoger lag dan in de eerste helft en er op elke bal gejaagd werd kon Jong FC Dordrecht niet meer combineren en spelen zoals het in de eerste helft gewend was en werd de ploeg voornamelijk teruggedrongen op eigen helft. De eerste speldenprik na rust was er in de 51e minuut toen Juthlen Castillo net naast kopte. In de 65e minuut viel de 2-4, na een vrije trap kopte Michael Potkamp fraai raak en een paar minuten later was er de 3-4 van Juthlen Castillo met een afstandsschot van een meter of 20 waarbij de keeper van Jong FC Dordrecht niet geheel vrijuit ging. IFC ging er nu echt in geloven en in de 85e minuut viel de beloning voor het goede veldspel toen spits Joey Grootenboer de verdiende gelijkmaker maakte. En nog was de koek niet op. Nadat eerst nog een doelpunt van Joey Grootenboer wegens buitenspel was afgekeurd en een duidelijke handsbal in het strafschopgebied na een kopbal van Tim Willemstijn niet werd waargenomen door de arbiter was het uitblinker Juthlen Castillo die in blessuretijd na een voorzet van Everon Pisas de bal ineens op zijn slof nam waarbij de bal als een granaat in het doel ging waardoor IFC in deze knotsgekke wedstrijd alsnog de zege binnenhaalde.

Opstelling IFC : Yordi Godijn, Ozan Cimen (Nico Ramos), Edison Warner, Tim Willemstijn , Michael Potkamp, Perry van Eijken (Amir Mahmoudian), Danny Slingerland (Juthlen Castillo), Everon Pisas, Achraf el Hajouti , Mohamed el Bannasri, Joey Grootenboer.