IFC wint in Gelderland bij SC Woezik

tekst: Cees van Heeren
wedstrijdfoto´s: Theo Teuwsen

In de 10e competitiewedstrijd won IFC met 2-4 in de provincie Gelderland de uitwedstrijd bij SC Woezik uit Wijchen. Dit was de 4e overwinning in deze competitie en opvallend tegen alle drie de clubs uit de provincie Gelderland werd nu gewonnen. Ondanks deze overwinning blijft IFC wel in de hoofdklasse B op de zevende plaats in de stand staan.

Naast de al langer geblesseerden Billy Nzojyibwami en Nico Ramos (beide opvallend genoeg niet aanwezig bij de wedstrijd), kon trainer Virgil Breetveld in deze wedstrijd ook niet beschikken over Michael Potkamp. Die wegens zijn werk in het buitenland verbleef. Tot slot bleek in de warming-up Marco Bouwman niet fit. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week kreeg daardoor voor het eerst in dit seizoen Noël Goossens een basisplaats en keerde Damiano Vaudo (na 17 september) terug in de basis.
Bij het in het vorige seizoen in de andere hoofdklasse op de tweede plaats geëindigde SC Woezik ontbraken en ontbreken naar verwachting het gehele seizoen twee sterkhouders wegens zware blessures.

De eerste twee kansen in de beginfase waren voor de thuisploeg, maar Buijssen produceerde slechts een slap rollertje en Van der Velden mikte naast, zodat onze keeper Davey van Pelt niet in actie behoefde te komen. Aan de andere kant van het veld werd Goossens twee keer in stelling gebracht, maar ook hij mikte niet zuiver genoeg. In de 10e minuut opende IFC echter wel degelijk score. Na een corner kwam de afvallende bal bij Achraf el Hajouti en tegen diens lage schuiver vanaf 18 meter had de doelman geen verweer 0-1. In zijn 25e optreden in Zondag 1 zijn eerste competitie doelpunt.

Hierna was de wedstrijd wel ongeveer gelijkwaardig en was Buijssen met een vrije trap waarbij de bal net langs de 2e paal ging het dichts bij de gelijkmaker. In de laatste vijf minuten voor de rust liepen de Ambachters uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Eerst profiteerde Ronnie Nauwen van een blunder van doelman Skverer en bood hij Perry van Eijken een niet te missen kans 0-2. Een tweetal minuten later verwerkte dezelfde doelman een kopbal van Jeremey Hensen in een corner. Deze corner werd genomen door aanvoerder Danny Slingerland en de bal werd met het hoofd door Hensen verlengd tot bij Stephen Emelina, die de bal binnenschoot 0-3.
In tegenstelling tot diverse wedstrijden hiervoor, toonde IFC zich derhalve heel effectief in het verzilveren van de mogelijkheden.

Heel snel na de start van de 2e helft bracht oud prof Michael Jansen (o.a. Vitesse), die in de eerste helft als centrale verdediger en nu als stormram in de spits geposteerd de thuisclub dichterbij 1-3. Maar bijna halfweg dit speldeel was het opnieuw Perry van Eijken, die zich niet kon herinneren wanneer hij eerder twee keer in een competitiewedstrijd had gescoord, die het verschil met een fraai schot vanaf 22 meter weer op drie bracht. Dit was overigens zijn 10e competitie doelpunt voor deze middenvelder, die aan zijn vijfde seizoen bij de club bezig is.
Doordat IFC van de door Woezik geboden ruimte onvoldoende gebruikmaakte werd het in de slotfase nog bijna spannend. Hun teamtopscore Gijs Diebels schoot namelijk een toegekende penalty wegens hands van Vaudo op de paal. Of de schreeuw pizza van een jonge IFC supporter op het moment van schieten, daarbij een rol speelde blijft de vraag. Feit, was wel, dat deze volgens hun trainer Kosterman zekere nemer, miste. Even later stelde dezelfde speler Jos Peltzer (ex RKC Waalwijk) in staat om wel voor de 2-4 te zorgen. De terechte overwinning voor IFC bleef echter een feit.

Na afloop van de wedstrijd toonde trainer Breetveld zich natuurlijk wel tevreden met de overwinning en dat er deze keer wel effectief werd afgewerkt. Minder vond hij, dat zijn ploeg er maar moeilijk in slaagt om een wedstrijd bij een voorsprong van twee doelpunten dood te maken. Rustig op de bank zitten heeft hij daardoor nog niet kunnen doen.

Op 19 november a.s. vervolgt IFC de competitie in een thuiswedstrijd tegen het op de negende plaats staande Jong FC Den Bosch. Voordien speelt IFC zondag 12 november voor de 2e ronde districtsbeker een uitwedstrijd in Dordrecht bij RCD.

Woezik – IFC: 2-4 (0-3).0-1 Achraf el Hajouti, 40. 0.2 Perry van Eijken, 43. 0-3 Stephen Emelina, 47. 1-3 Michael Jansen, 65. 1-4 Perry van Eijken en 85. 2-4 Jos Peltzer.

Bijz.: scheidsrechter B. Erkens uit Gouda bijgestaan door dhr. L. Faber en dhr. M. Landman gaf in totaal vier gele kaarten, waarvan één voor IFC aan Damano Vaudo.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Damano Vaudo, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (81. Haris Hasanovic), Noël Goossens (75. Brian Leons) en Jeremey Hensen (87. Marwin Richard).