4

IFC wint door hattrick Yoeri Rombouts van DRL

Tekst: Cees van Heeren
Foto’s: Ab DIjksman

4De aanvaller uit de Ambachtse formatie van trainer Jack van den Berg was met drie treffers de grote man in het treffen met de Rotterdamse eerste klasse debutant. Hij zorgde namelijk met deze treffers voor de gehele productie en de 3-0 overwinning.

Trainer Jack van den Berg van IFC had voor deze competitiewedstrijd ten opzichte van de bekerwedstrijd van vorige week weer basisplaatsen toegekend aan keeper Bas van Zee en de veldspelers Perry van Eijken, Ozan Cimen, Mike van Dongen en Brian Leons. Dit betekende, dat naast keeper Lorenzo van Trijp ook Maarten Broos, Sven Post, Frits Paap en Murat Degermenci op de reservebank plaats moesten nemen.

Zowel aanvoerder Danny Slingerland als Nico Ramos speelden vandaag overigens hun 50ste officiële KNVB wedstrijd voor IFC gerekend ingaande seizoen 2014-2015.
IFC speelde met deze overwinning de twee mindere wedstrijden van de laatste twee weken enigszins van zich af. Tegenstander De Rotterdamse Leeuw (DRL) presteert in de eerste klasse tot op heden boven verwachting met een zesde plaats in de stand. Het kon bij IFC zeker in de eerste helft echter weinig indruk maken.

1

Voor de ogen van ongeveer 150 toeschouwers begon IFC met de stormachtige wind tegen aan de wedstrijd. Deze wind maakte het voor beide ploegen uiteraard niet echt gemakkelijk om goed combinatie voetbal op de mat te leggen.
Al in de tweede minuut van de wedstrijd had IFC in de persoon van Yoeri Rombouts de score kunnen en eigenlijk moeten openen. Na een voorzet van Danny Slingerland en mistasten van de onzekere doelman Fortes Almeida dos Reis joeg hij de bal echter hoog over het doel. In de 26ste minuut leek IFC het vele balbezit omgezet te hebben in een voorsprong maar het doelpunt van Danny Slingerland op aangeven van Ozan Cimen werd wegens buitenspel niet gehomologeerd.
Na ruim een half uur spelen scoorde Yoeri Rombouts voor de eerste keer. Een uiterst fraaie treffer met een omhaal. Dit na een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. Dit was overigens zijn 80ste reguliere competitie doelpunt voor IFC. Vlak daardoor had overigens keeper Bas van Zee een doelpunt van Muilwijk van DRL voorkomen.

2
Na de pauze leverde de tegenstander weliswaar meer tegenwerk, maar waren de beste kansen op doelpunten voor IFC in de personen van Danny Slingerland, Yoeri Rombouts en Brian Leons. Net als IFC in de eerste helft dacht DRL ook gescoord te hebben maar ook dit doelpunt van de ingevallen Pengel werd wegens buitenspel niet geldig bevonden door het neutrale arbitrale trio.

3Vervolgens velde Yoeri Rombouts het vonnis wel met twee late treffers. Dit overigens, toen beide teams nog maar met 10 man op het veld stonden. Eerst ontving Santana van DRL direct rood na een grove charge op Brian Leons en een kwartier voor tijd ontving Mike van Dongen van IFC zijn tweede gele kaart in de wedstrijd. Na een door de wind gedreven verre uittrap van keeper Bas van Zee schoot hij de 2-0 op het scorebord. In blessuretijd maakte Yoeri Rombouts op aangeven van de ingevallen Murat Degermenci zijn hattrick vol.
Door de winst blijven de Ambachters in de eerste klasse B tweede in de rangschikking achter de Leidse koploper Boshuizen.
Voor volgende week zondag staat er voor IFC de uitwedstrijd in Schiedam op het programma bij een andere promovendus SVDPW.

IFC – DRL: 3-0 (1-0).
33. 1-0 Yoeri Rombouts, 84. 2-0 Yoeri Rombouts en 90+3. 3-0 Yoeri Rombouts.
De spelers van IFC: Bas van Zee; Nico Ramos, Danny Versluijs, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (73. Gelli Koy-Kulonga), Ozan Cimen, Mike van Dongen, Brian Leons (87. Murat Degermenci) en Ufuk Akkanoglu (69. Frits Paap).