IFC Vrouwen 1 pakt tweede titel binnen 60 uur.

Op woensdagavond een beslissingsduel om het kampioenschap spelen en die in de slotminuut van de verlenging met 4-3 winnend afsluiten om vervolgens drie dagen later weer scherp moeten zijn voor de bekerfinale. Dat is een scenario dat in het spannendste jongensboek altijd tot een goed einde komt. Maar voor IFC Vrouwen 1 werd het ook werkelijkheid. En wederom was 4-3 de eindstand.Tijdens de speciaal door de KNVB georganiseerde finaledag moest IFC Vrouwen 1 het in de B-categorie opnemen tegen Sprundel. Deze ploeg speelt normaliter hun wedstrijden op zondag. Al vroeg op de zaterdag moest worden afgereisd naar het terrein van Vlijmense Boys. De wedstrijd kende zelfs een internationaal tintje, want een Belgische scheidsrechter leidde het duel.

Sprundel kende een bliksemstart. In de eerste minuut werd een communicatiefout genadeloos afgestraft. Sprundel rook bloed en wilde deze goede start een vervolg geven. Het was echter aan IFC om weer in de juiste flow te komen. Dit leek van lieverlee te lukken, maar Sprundel stak daar een stokje voor door na twintig minuten de tweede treffer te scoren. Iedereen langs de kant zag een totaal ander IFC spelen dan 60 uurtjes eerder. Of het de vermoeidheid was of de twee snelle doelpunten of een combinatie daarvan weet niemand, maar IFC speelde niet het eigen spelletje. Gedurende de rest van de eerste helft was Sprundel de betere ploeg. Toch leek Lisa Hartsuiker vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren. Een goede actie van de Sprundel-goalie voorkwam dit echter.

Terwijl IFC in de tweede helft een optisch veldoverwicht leek te creëren, was het Sprundel dat via een counter de genadeslag leek te hebben toegediend. Met 3-0 zou iedereen namelijk zijn geld op Sprundel zetten.

Middels een gemakkelijk gegeven strafschop, benut door Britt Wijnmaalen, hielp de scheidsrechter IFC echter in het zadel. In dezelfde minuut was er een actie van Milou van der Wel aan de rechterflank. Haar voorzet was op maat en Lisa Hartsuiker kon keurig de aansluitingstreffer intikken. En twee minuten later was het wederom IFC dat kon juichen. En weer was Lisa Hartsuiker de doelpuntenmaker, ditmaal via een kopbal. Drie doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten voelden voor Sprundel als een mokerslag. En vlak voor tijd gebeurde “het wonder van Vlijmen”. Een derde treffer van Lisa Hartsuiker betekende een 4-3 voorsprong voor IFC. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en barstte het feest op en langs het veld los.

Uit handen van delegeerden van de KNVB ontvingen de beide ploegen de medailles die bij de bekerfinale horen. En de medailles voor IFC waren er eentje van goud, want welke ploeg kan zeggen dat het zowel kampioen wordt en de beker pakt. Kortom: een historische week voor IFC.