IFC VERSLAAT ONGESLAGEN KOPLOPER GEMERT

tekst: Cees van Heeren

De Ambachtse equipe van IFC zorgde voor een primeur zondagmiddag. De tot dan ongeslagen koploper Gemert werd namelijk naar een 3-1 nederlaag gespeeld op sportpark Schildman.
Door deze overwinning klimt IFC naar de gedeelde vijfde plaats met de koploper af zijnde opponent. De verschillen tussen de top acht van de ranglijst zijn overigens minimaal.

ifc-gemert-1Wegens tragische familie omstandigheden kon trainer Jack van den Berg niet beschikken over de uitblinker in de vorige wedstrijd, Akin Arslan. Terwijl ook Chayo Maria nog steeds geblesseerd moet toekijken. Daarentegen kon de van een blessure herstelde Yoeri Rombouts weer zijn plaats in de basis innemen.
Bij Gemert ontbraken de middenvelders Mark van Dijk (geschorst) en Coen Brouwers (blessure).

ifc-gemert-2Op het zonnige sportpark begon IFC met gelijk druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Maar Gemert beleefde een heerlijke start. In de vijfde minuut stond Gemert namelijk op 0-1. Na een lange bal uit de verdediging kwam Jansen in balbezit en gaf deze mee aan Kemper, die sneller was dan zijn verdediger en de bal vervolgens binnenschoot. Over deze situatie waarin het opeens in de verdediging één op één stond was de IFC trainer uiteraard niet te spreken. Binnen enkele minuten daarna was Yoeri Rombouts twee maal dicht bij de gelijkmaker maar de doelman en een verdediger op de lijn voorkwamen dit. Er was dan ook sprake van een enerverend begin.
ifc-gemert-3IFC behield hierna wel de controle over de wedstrijd en kwam vooral vaak via de rechterflank met Nico Ramos door. Tegen het half uur spelen gebeurde dit weer en na een volgende voorzet van Yoeri Rombouts nam aanvoerder Danny Slingerland de bal met links aan en schoot hem met rechts binnen voor de 1-1 gelijkmaker. Zijn 20ste competitie doelpunt gerekend vanaf seizoen 2013/2014.
In de gelijke stand kwam tot aan de rust geen verandering meer mede omdat pogingen van Marwin Richard en Yoeri Rombouts respectievelijk naast en over het doel van de Gemertse keeper gingen.

In de rust had de trainer van Gemert zijn team tactisch omgezet, kwam het goed uit de startblokken en kreeg het een aantal behoorlijke kansen op een nieuwe voorsprong. Van Brussel gaf de bal net niet de goede richting mee bij een vrije kop kans en niet veel later voorkwamen de vuisten van keeper Bas van Zee een huldiging van opnieuw Van Brussel.
Enigszins tegen de verhouding in op dat moment kwam IFC vervolgens wel op voorsprong. Perry van Eijken onderschepte een inspeelpass en stiftte de bal subtiel over doelman Van Ommeren in de touwen 2-1. Hierbij verrichtte Richard overigens goed blokwerk op een verdediger. Na afloop vroeg de scorende middenvelder zich lachend af, als het zo doorgaat met nu drie treffers, word ik dadelijk nog teamtopscorer ook.
De Gemertenaren bleven nu gaan voor de gelijkmaker en invaller Wijnen was dichtbij maar keeper Bas van Zee bracht redding voor de Ambachters. Aan de andere had IFC ook mogelijkheden om voor de beslissing te zorgen.
Al enkele minuten in blessuretijd viel het eind verdict. Ozan Cimen speelde Yoeri Rombouts aan, deze kapte zijn verdediger uit en schoot de bal beheerst in de korte hoek 3-1.

In de slotfase van de wedstrijd overigens een prachtig moment voor het kind van de club Achraf el Hajouti. Na 17 maanden blessureleed maakte hij als invaller weer zijn eerste wedstrijd minuten.

ifc-gemert4Na afloop waren beide kampen het er over eens, dat over de gehele wedstrijd bezien de overwinning van IFC verdiend was. Zoals Frits Paap aangaf gaat het goed in de competitie tot op heden en was het een lekkere overwinning, maar wij bekijken wel wedstrijd voor wedstrijd. In ieder geval heeft IFC nu na 9 speeldagen al meer overwinningen (i.c. 5) in de hoofdklasse geboekt dan in het gehele eerdere seizoen 2010/2011 in deze klasse.

IFC vervolgt de competitie op 30 oktober met een uitwedstrijd in Eindhoven bij de VV Gestel. Eerder op dinsdagavond 18 oktober wordt in het kader van de voetbal Rijnmond Cup om 20.00 uur gespeeld bij Overmaas in Rotterdam. Voor zondag 23 oktober staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. In het kader van de districtsbeker wordt dan aangetreden bij Unitas in Gorinchem.
IFC – Gemert: 3-0 (1-1).
5. 0-1 Ralf Kemper, 29. 1-1 Danny Slingerland, 60. 2-1 Perry van Eijken en 90+4. 3-1 Yoeri Rombouts.
Opm. Scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven, bijgestaan door de assistenten Ruinard en Hilt, floot een prima partij.

Opstelling IFC: Bas van Zee; Nico Ramos, Levi Spencer Salomao, Stephen Emelina, Ozan Cimen, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (76. Frits Paap), Ufuk Akkanoglu (80. Danny Versluis), Danny Slingerland (86. Achraf el Hajouti), Yoeri Rombouts en Marwin Richard.