IFC verliest zeer ruim oefenduel bij ASWH

In de vierde oefenwedstrijd van het seizoen leed IFC dinsdagavond 14 augustus in deze campagne zijn eerste nederlaag. Het in de derde divisie uitkomende ASWH was op hun eigen veld duidelijk te sterk gezien de einduitslag van 6-1 en werd dan ook winnaar van de zogenaamde AmbachtCup.

IFC kon in deze wedstrijd naast de op vakantie zijnde Achraf el Hajouti wegens blessures niet beschikken over een drietal centrale verdedigers, zijnde Marco Bouwman, Stephen Emelina en Stanley Ammerlaan.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam IFC op een achterstand te staan toen er uit een corner gescoord werd. In het vervolg van de eerste helft was ASWH wel de bovenliggende partij, maar creëerde verder ook niet zoveel gevaar. Na 15 minuten spelen ging bij de eerste doelpoging van IFC de kopbal van Everon Pisas na een voorzet van Juthlen Castillo ruim over. Tien minuten voor het rustsignaal mocht Danny Slingerland enkele meters buiten de zestienmeterzone aanleggen voor een vrije trap, maar de bal verdween over het doel. In de slotfase van de eerste helft kopte de aanvoerder van de zwartwitten de ruststand op 2-0.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg bleef de betere ploeg. Een door de scheidsrechter op het oog wel heel gemakkelijk gegeven penalty werd door de `neergelegde` speler gemakkelijk tot doelpunt gepromoveerd. Nadat de aanvoerder van ASWH een bal op de paal zag eindigen, was het zijn eigen doelman die gruwelijk in de fout ging en de net ingevallen Mohamed El Bannasri (foto) pakte het presentje uit 3-1. Even leek het een spannende wedstrijd te gaan worden, toen bijna direct daarna Everon Pisas een prima kans kreeg, maar zijn stiftbal verdween helaas over het doel. Toen bij de eerstvolgende aanval ASWH weer de marge op drie bracht, was de uitkomst van de wedstrijd bekend. Voor de statistieken scoorde de thuisploeg nog wel twee keer.

Dat IFC de wedstrijd tegen buurman ASWH ruim verloor was en is voor IFC uiteraard teleurstellend. Maar naast de nodige prestige met een beker, betreft het feitelijk gewoon één van de oefenwedstrijden. De tegenstander speelt een klasse hoger en is veel verder in zijn voorbereiding. Immers voor IFC wacht pas over 2,5 week de eerste officiële wedstrijd (competitiestart), terwijl de tegenstander er al zaterdag a.s. moet staan in de eerste voorronde van de betaalde KNVB-beker.

Aankomende zondag 19 augustus speelt IFC zijn vijfde oefenwedstrijd van het seizoen tegen het in de zondag eerste klasse uitkomende Spartaan´20 uit Rotterdam. Op verzoek van deze club wordt de wedstrijd om 14.00 uur op Sportpark Schildman gespeeld.

ASWH – IFC: 6-1 (2-0).
2. 1-0 Jesper van den Bosch, 41. 2-0 Jesper van den Bosch, 55. 3-0 Bilal El Amrani, 74. 3-1 Mohamed El Bannasri, 76. 4-1 Sam van de Kreeke, 79. 5-1 Ismail Yildirim en 87. 6-1 Lester Pires.
Spelers IFC: Davey van Pelt (46. Yordi Godijn); Nico Ramos, Edison Warner (62. Tim Willemstijn), Everon Pisas, Marcello Gomes de Veiga, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Juthlen Castillo (62. Noël Goossens) en Joey Grootenboer (72. Mohamed El Bannasri)