IFC verliest van de beloften van FC Den Bosch

Tekst: Cees van Heeren

In zijn eerste wedstrijd ooit in competitieverband tegen een Jong team van een betaald voetbal organisatie verloor Hoofdklasser IFC op eigen veld met 0-2 van Jong FC Den Bosch.

Trainer Breetveld van IFC kon in deze wedstrijd wegens blessures niet beschikken over Billy Nzojyibwami, Noël Goossens, Jeremy Hensen en Marco Bouwman. Wel zat Nico Ramos na een maand geblesseerd geweest te zijn weer bij de selectie. Perry van Eijken speelde overigens vandaag zijn 100e officiële wedstrijd voor IFC met ingang van het seizoen 2014-2015.
De beloften van FC Den Bosch beschikten met Santermans over één dispensatiespeler, terwijl de van Juventus gehuurde Italiaan Siani ook deel uitmaakte van het basisteam.

In de eerste helft deed IFC zeker niet onder voor de jonge tegenstanders, die tot zeven keer per week trainen. In tegendeel de beste kansen waren voor de Ambachters. Al in de aanvangsfase had Achraf el Hajouti de Ambachters op voorsprong kunnen brengen. Een kleine tien minuten later kreeg ook aanvoerder Danny Slingerland na goed voorbereidend werk van Michael Potkamp de bal niet langs doelman Sikking. Een kopbal uit een corner van Stephen Emelina na bijna een kwartier spelen miste de juiste richting. Na het goede eerste kwartier van IFC kwam de wedstrijd meer in evenwicht, zonder dat er nog echte grote kansen te bewonderen waren.

FC Den Bosch kwam goed uit de rust en raakte al heel snel de lat. Aan de andere kant was de boomlange Marwin Richard ook tot twee keer toe gevaarlijk. Tegen het uur spelen besliste de scheidsrechter om aan de gasten een penalty te geven na een door hem geconstateerde overtreding van Damiano Vaudo op Bolsius op de lijn van het strafschopgebied Bolsius. Zoals vaker bij dit soort situaties liepen de visies op de situatie uiteen van: geen overtreding maar speelde de bal en was ingezet net buiten de lijn

tot een overtreding op de lijn en de lijn is binnen het strafschopgebied. Deze laatste visie was van de arbitrage en dient dan ook zoals altijd geaccepteerd te worden (er zijn immers geen televisiebeelden voorhanden). De penalty werd door de 18 jarige Felida benut 0-1. IFC ging risico nemen en scoorde ook via Danny Slingerland, maar de arbitrage besliste buitenspel. IFC gaf daarna ruimte weg, waardoor

FC Den Bosch naar hartenlust kon counteren. Heel lang hield keeper Davey van Pelt daarbij zijn doel schoon. Nadat Edison Warner voor IFC bij een zeer goede kans ook niet tot scoren kwam, was het vijf minuten voor tijd Lima Duarte Lopes, die de 0-2 eindstand op het scorebord zette.

Door deze nederlaag zakt IFC naar de gedeelde achtste plaats op de ranglijst.
Aankomende zondag 26 november speelt IFC in de competitie een uitwedstrijd in Heerlerheide tegen het op de vierde plaats staande Groene Ster.

IFC – Jong FC Den Bosch: 0-2 (0-0).
59. 0-1 Kevin Felida en 85. 0-2 Ronaldo Lima Duarte Lopes.

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Damiano Vaudo (75. Brian Leons), Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp (68. Nico Ramos), Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina en Achraf el Hajouti (85. Haris Hasanovic).

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.