IFC verliest bij O.S.S. 1920 van 12 man

Tekst: Cees van Heeren

Voor de vierde keer in de tot nog toe zes gespeelde uitwedstrijden bleef IFC in de hoofdklasse zonder wedstrijdpunten. In deze wedstrijd bleek de dienstdoende scheidsrechter echter een beslissende factor hierin.

Na een voorsprong van 0-1 in de eerste helft werd de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 verloren van O.S.S. 1920.

Trainer Jack van den Berg stuurde dezelfde 11 spelers de natuurgrasmat op in een waterkoud Oss, die vorige week de thuiswedstrijd hadden gewonnen.

Al in de 6e minuut kreeg IFC een penalty tegen na een handsbal van een op de grond liggende verdediger. Gelukkig stopte doelman Bas van Zee de door Van Huijgevoort zwak ingeschoten penalty. Hierna ontspon zich een levendig duel met kansen over en weer. Zo moest een speler van de thuisclub een kopbal van Levi Spencer Salomao van de doellijn wegtrappen na een corner van aanvoerder Danny Slingerland. Ook Marwim Richard kreeg een goede kans, maar helaas mikte te hoog. In de 25ste minuut was het echter Akin Arslan, die voor de IFC de score opende na een prima voorzet van de vaak opkomende Ozan Cimen 0-1. Al zijn vijfde competitietreffer. Zoals gezegd was het een open wedstrijd en moest keeper Bas van Zee handelend optreden bij een vrije trap van Van Huijgevoort en enkele minuten later bij een poging van Nelissen. Ozan Cimen had zijn goede helft kunnen bekronen met een treffer na een goede crossbal van Ufuk Akkanoglu. Helaas wachtte hij iets te lang met afdrukken en zijn poging werd dan ook geblokt. Gelijk hierna – zo´n vier minuten voor de rust- viel de gelijkmaker toen Van den Berg niet voor het eerst Chayo Maria aftroefde en in de korte hoek binnenschoot. Op zich was deze stand een goede weergave van het spelbeeld in de eerste helft.

3112016_oss_20_1_-_ifc_1_3-1_penalty_van_huijgevoort_4

Ook in het begin van de tweede helft hadden beide ploegen op voorsprong kunnen komen, maar Bas van Zee aan de kant van IFC en verdediger Razenberg aan de andere kant voorkwamen dit. In de 58ste minuut bij een duel om de bal met Van Dijk, gaf scheidsrechter van der Pol opeens een directe rode kaart aan Marwin Richard. Beide teams en toeschouwers waren het erover eens, dat dit een zwaar overdreven straf was. Een overtreding en wellicht ook nog een gele kaart was veel meer op zijn plaats geweest. Dit zeker gezien de omstandigheid, dat de scheidsrechter in de eerste helft een elleboogstoot (in een duel) van een speler van de thuisclub jegens dezelfde Richard met slechts geel had bestraft. Natuurlijk nam hierna de thuisclub het heft in handen. Bij IFC werd vervolgens verdediger Danny Versluis ingebracht voor de niet in de wedstrijd zittende aanvaller Yoeri Rombouts.
Opnieuw had de ploeg uit Oss echter een penalty nodig om op voorsprong te komen. Hierna een aanvallend IFC met de lange Levi Spencer Salomao in de spits en O.S.S. 1920 wankelde, maar bezweek niet. In de 88ste minuut een counter van de thuisploeg en met een mooie lob zorgde Nelissen voor de 3-1. Hierna vond de scheidsrechter (die in de eerste helft ook al na exact 45 minuten affloot) en in alles zijn voorkeur voor het thuisteam liet blijken, het gelijk genoeg en floot af. Tot verbijstering van een ieder.

IFC blijft ondanks dit nieuwe uitverlies verlies op de prima gedeelde zesde plaats in de rangschikking staan. Over twee weken, op zondag 27 november wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen één van de beide koplopers Nuenen.

O.S.S. 1920 – IFC: 3-1 (1-1). 25. 0-1 Akin Arslan, 42. 1-1 Ferdy van den Berg, 76. 2-1 Yori Koel en 88. 3-1 Carl Nelissen.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Chayo Maria Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (70. Danny Versluis), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.