IFC speelt wederom 2-2 gelijk tegen koploper O.S.S. 1920

tekst Cees van Heeren

Net als eerder in het seizoen speelde IFC met 2-2 gelijk tegen de nog ongeslagen koploper O.S.S. 1920. Waar de koploper in eigen huis pas in blessuretijd een punt veilig stelde, viel nu de gelijkmaker voor hen iets eerder. Overigens een knappe prestatie van de Ambachters, omdat ze meer dan 35 minuten in onder tal moesten spelen.

Trainer Virgil Breetveld van IFC kon niet beschikken over de geschorste Marco Bouman. Tevens had hij het spelconcept wat aangepast met Ronnie Nouwen in het hart van de verdediging en Michael Potkamp in een rol op het middenveld.
Bij de ploeg uit Oss, die vol voor de promotie naar de derde divisie gaan, ontbraken wegens blessures een aantal basisspelers waaronder de topscorer van de hoofdklasse Rob van Sonsbeek.

In het eerste half uur van de wedstrijd was IFC de bovenliggende partij. Het eerste schotje op doel was weliswaar van de gasten maar het eerste doelgevaar een kopbal van Billy Nzojyibwami naast uit een voorzet van Jeremey Hensen was voor IFC. De gastheren kwamen ook op een 1-0 voorsprong door een mooi schot in de winkelhaak van Achraf el Hajouti 1-0; zijn 2e competitie doelpunt van het seizoen. Door een doelpunt van Pijnenburg uit een voorzet van Alkir, waarbij de IFC spelers danig dachten aan hands, zo´n tien minuten voor het rustsignaal gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.
Dit was overigens te danken aan keeper Davey van Pelt die enkele minuten na de gelijkmaker op knappe wijze de bal uit een vrije trap van Van Huijgevoort pareerde.

Ook na de rust was de eerste kans voor IFC. Na een goede combinatie tussen Ozan Cimen (in zijn 75e officiële wedstrijd voor de rood-zwarte brigade) en Perry van Eijken was het afsluitende doelschot van Achraf el Hajouti helaas iets te hoog gericht. Terwijl het spel stil lag in de 53ste minuut wegens een blessurebehandeling na een zeer stevige charge op Ronnie Nouwen gaf de scheidsrechter op aangeven van zijn tweede assistent opeens rood aan routinier Nico Ramos (zie foto) wegens een door de assistent waargenomen vermeende kopstoot. De scheidsrechter had zelf niets gezien en de speler zelf in zijn 100e officiële wedstrijd met ingang van het seizoen 2014-2015 ontkende stellig, dat hij iets onoorbaars had gedaan. Het gevolg was wel, dat IFC nog ruim 35 minuten met tien man verder moest.
Enkele minuten later bracht aanvoerder Danny Slingerland de eigen aanhang in vreugde met een fantastische vrije trap, de Ambachters in onder tal dus, op voorsprong 2-1. Al het achtste competitie doelpunt, waarmee hij zijn score van zes van vorig seizoen al ruim gepasseerd is.
Lang leek IFC aan de druk en kansen morsende gasten weerstand te kunnen bieden. Met name spits De Groot had zijn vizier niet scherp afgesteld. In de 86e minuut viel echter toch de gelijkmaker. Op het moment dat Marwin Richard het veld in kwam mocht de koploper al een vrije trap nemen en via de kluts belandde de bal voor de voeten van de boomlange verdediger Koel die voor de 2-2 eindstand zorgde.

Het dus twee keer zeer dicht bij een overwinning tegen de ongeslagen koploper O.S.S. 1920 zijnde IFC is dit jaar 2018 nog ongeslagen en vervolgt de hoofdklasse competitie als negende in de stand op 18 februari thuis tegen Juliana´31 uit Malden.
Voor dinsdag 6 februari staat er eerst nog om 20.00 uur een uitwedstrijd in het kader van de Palace Casino Cup op het programma tegen en bij FC Vlotbrug in Hellevoetsluis.

IFC – O.S.S. 1920: 2-2 (1-1).
21. 1-0 Achraf el Hajouti, 35. 1-1 Tom Pijnenburg, 57. 2-1 Danny Slingerland en 86. 2-2 Yuri Koel..
Bijz.: Scheidsrechter R. Witlox uit Berlicum bijgestaan door dhr. R.D. Reinds (Enschede) en dhr.I.J. Larijn (Dordrecht) gaf naast de rode kaart voor Ramos (IFC) ook geel aan Nzojyibwami, van Eijken (IFC) en Alkir (O.S.S. 1920).

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Damiano Vaudo, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Billy Nzojyibwami (79. Noël Goossens), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (59. Edison Warner) en Jeremey Hensen (90. Marwin Richard).