IFC speelt tegen lijstaanvoerder Gemert

tekst: Cees van Heeren

Voorafgaand aan IFC – Gemert wordt er een voorwedstrijd gespeeld:
12:00   IFC JO11-1 – Gemert JO11-3  (Scheidsrechter Owen Janse)

Met slecht één nederlaag neemt IFC na acht gespeelde wedstrijden een keurige 7e plaats in de stand in. Dit met slechts drie punten achterstand op de nummer twee in de stand. Met andere woorden men doet volledig bij de bovenste helft van de ploegen mee. Op zondag 29 oktober wacht op het eigen sportpark een mooi thuisaffiche tegen de huidige ranglijstaanvoerder Gemert. Een tegenstander, die overigens ook slechts één wedstrijd tot nog toe verloor.

De Tegenstander Gemert:
De VV Gemert bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 15 oktober 1912. De vereniging kent momenteel circa 1.400 leden en speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal.
Ingaande het seizoen 1995-1996 komt het eerste elftal altijd minimaal uit in de hoofdklasse en zelfs twee seizoenen in de topklasse (thans derde divisie). In de laatste 10 seizoenen uitkomend in de zuidelijke hoofdklasse werd altijd een plaats in de top vijf van de eindstand bereikt.
Aan het einde van het seizoen 2009-2010 kon zelfs het algehele amateur zondag kampioenschap worden gevierd in Gemert ten nadele van de Treffers.
In het jaar 1999 werd ook de algehele amateurbeker gewonnen (2-0  tegen Appingedam) en daarna nog de supercup met 4-1 tegen HSC´21). In totaal werd ook zes maal de KNVB districtsbeker gewonnen, laatstelijk in het seizoen 2011-2012.

Vorig seizoen:

Ook vorig seizoen kwam Gemert dus uit in de hoofdklasse, waarin het na een goed begin, uiteindelijk op een achtste plaats eindigde met 41 punten. Dit was onvoldoende om zich voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie te plaatsen.
In het districtsbekertoernooi van Zuid 2 werd de finale bereikt, waarin echter met 4-0 verloren werd van Blauw Geel´38, dat ook al met afstand kampioen geworden was in de hoofdklasse B.

Dit Seizoen:
Na een aantal oefenwedstrijden begon Gemert net als alle andere ploegen op 3 september aan de competitie. Na acht gespeelde wedstrijden is de ploeg uit Noord-Brabant koploper met 19 punten.
Na een doelpuntloos gelijkspel bij de opening thuis tegen O.S.S. 1920 volgde een 2-1 nederlaag bij G.O.E.S. De daaropvolgende zes wedstrijden werden echter alle gewonnen.  In de acht wedstrijden werd liefst 21x gescoord, waarmee ze van alle ploegen in deze klasse het schotvaardigst zijn. Met slechts zes tegentreffers in deze duels beschikken ze ook over een ijzersterke verdediging. Immers alleen Vlissingen kreeg minder doelpunten tegen.

Selectie:
Dit seizoen staat voor het tweede seizoen Dennis Dekkers als trainer voor de groep.
In de laatste twee gespeelde wedstrijden zag de basisformatie er exact hetzelfde uit. Nieuw in de selectie is doelman Barten, die overgekomen is van DSV (4e klasse). De huidige topscorer van de hoofdklasse Rodrigues speelt bij Gemert en is overgekomen van het in de derde klasse uitkomende Wilhelmina Boys. Hij scoorde al liefst 8 doelpunten. De ook vorig seizoen regelmatig succesvolle spelers Kemper, Jansen, Lalisang en Habraken maken ook deel uit van de selectie en waren de afgelopen wedstrijden basisspelers.

Historie:
Vorig seizoen troffen de eerste elftallen van beide verenigingen elkaar voor het eerst. Ook toen kwam Gemert in de negende competitiewedstrijd naar H.I. Ambacht en ook toen was het de koploper. Gemert kwam binnen vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Kemper. Nog voor de rust maakte aanvoerder Danny Slingerland voor IFC de gelijkmaker. Met een mooie stiftbal bracht Perry van Eijken IFC op voorsprong en in de blessuretijd van de 2e helft was Rombouts goed voor de 3-1 eindoverwinning.

Waar te zien:
Gemert kan als koploper en al zes wedstrijden ongeslagen, bij een positief resultaat goede zaken doen in de (periode) stand. IFC is echter ook aan een goed seizoen bezig en laat daarbij aanvallend voetbal zien. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter D.H. de Vries uit Amstelveen  start om 14.00 uur.