IFC speelt bij de kampioen gelijke spelen Gemert.

tekst: Cees van Heeren

Afgelopen zondag won IFC de thuiswedstrijd tegen DOSKO en daarmee werd de derde overwinning op een rij in de hoofdklasse geboekt. Het team van trainer Jack van den Berg wil deze winnende reeks uiteraard graag uitbreiden met een nieuw positief resultaat. Dat zal dan zondag moeten gebeuren in de uitwedstrijd bij Gemert. De al meer dan 100 jaar oude vereniging was koploper toen de beide ploegen elkaar eerder half oktober 2016 in Hendrik Ido Ambacht troffen. Momenteel bevindt de vereniging uit Noord-Brabant zich in de middenmoot.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant op de vijfde plaats in de zuidelijke hoofdklasse. Na een prima eerste periode dit seizoen, die eindigde met een derde plaats over de eerste tien wedstrijden, zijn de resultaten van Gemert wat minder geworden. Momenteel neemt de ploeg van trainer Dekkers namelijk de 8e plaats in de stand in. In de door hen 23 gespeelde wedstrijden behaalden ze 31 punten door middel van 7 overwinningen en 10 gelijke spelen. Het doelsaldo met 41 voor en 37 tegen is licht positief. De ploeg is momenteel de ploeg met de meeste gelijke spelen van de hoofdklasse B. IFC heeft op dit moment 2 punten meer verzameld dan Gemert.
In de thuiswedstrijden heeft Gemert tot nog toe 16 van zijn 31 punten behaald.
Gemert is na overwinningen op Margriet en Venray en enkele weken geleden na penalty´s tegen competitiegenoot OSS 1920 doorgedrongen tot de kwartfinale van het KNVB district bekertoernooi van Zuid 2. Hierin treffen zij in de loop van de maand april SV Meerssen (koploper 1e klasse).

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde Gemert tot op heden acht competitiewedstrijden, waarin 5 punten werden verzameld. Dit waren vijf gelijke spelen tegen DESO, DOSKO, OSS1920, Halsteren en Groene Ster. De laatste overwinning dateert van 18 december 2016.
In de provincie Brabant Cup plaatsten zij zich overigens na een 4-0 overwinning op Gestel op 18 maart jl. voor de kwartfinale van dit toernooi.
Teamtopscorer is Jasper Lalisang met 9 competitietreffers.

Historie:
De historie tussen beide teams is beperkt tot die van de heenwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht. Na een aanvankelijke achterstand door een doelpunt van Kemper en de gelijkmaker nog voor de rust van Danny Slingerland trok IFC de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe door doelpunten van Perry van Eijken en (in blessuretijd) Yoeri Rombouts 3-1.

Waar te zien:
IFC zal zijn koppositie in de derde periode willen verdedigen door een positief resultaat te boeken, d.w.z. minimaal een gelijkspel bij de kampioen gelijke spelen. Aan de andere kant zal Gemert bij een overwinning over IFC in de stand springen.
IFC kent geen schorsingen voor deze wedstrijd. Bij Gemert zijn zowel Leijten als Vissers geschorst. Tevens is het meespelen van de eigenlijke aanvoerder Van Dijk een vraagteken wegens een blessure. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.
De wedstrijd op Sportpark Molenbroek aan de Sportlaan 9 te Gemert begint zondag 26 maart 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter W. Horst uit Delfzijl om 14.30 uur.