IFC laat de punten aan O.S.S. 1920

tekst: Cees van Heeren

De formatie van trainer Jack van den Berg leek tegen de in 2017 ongeslagen ploeg uit Oss, de nummer vier van de rangschikking, minimaal een punt over te kunnen houden. Diep in blessuretijd besliste de Brabanders de wedstrijd echter in hun voordeel 2-3.

IFC zonder de geblesseerde Ronnie Nouwen, beschikte verder over een volledige selectie. Chayo Maria en Brian Leons keerden terug in de basis, terwijl Ufuk Akkanoglu op de reservebank plaatsnam ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd.
De gasten uit Oss misten volgens hun zeggen een zestal selectiespelers wegens blessures. In ieder geval maakten vijf basisspelers van de heenwedstrijd nu geen deel uit van de selectie. Wellicht mede hierdoor speelden O.S.S. maar met twee aanvallers. In de eerste tien minuten van de wedstrijd had Stephen Emelina na een vrije trap van Ozan Cimen een behoorlijke kans, maar hij produceerde slechts een slap rollertje. Bijna halfweg de eerste helft kwam IFC in Hendrik-Ido-Ambacht op een 1-0 voorsprong door topschutter Yoeri Rombouts. Dit na voorbereidend werk van Brian Leons en Marwin Richard tekende hij zijn 12e competitietreffer van dit seizoen aan. Een protest wegens afhouden van Richard kreeg daarbij terecht geen gehoor bij de arbiter. Eerder was al een doelpunt van aanvoerder Danny Slingerland wegens buitenspel afgekeurd. Hij schoot de bal binnen, nadat Rombouts de paal had geraakt. Nog voor de rust draaiden de Brabanders via Tom Pijnenburg de zaken om. Twee keer profiteerde hij in een bijna identieke situatie van slap verdedigen van de thuisploeg.

Na de rust hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk redelijk in evenwicht. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd kwam IFC sterk voor de dag. Tot twee keer toe voorkwam doelman v/d Leest echter de gelijkmaker op pogingen van Rombouts en de ingevallen Akin Arslan. In de 85ste minuut kreeg IFC na een overtreding op Richard een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Via het hoofd van een verdediger in de muur bracht Ufuk Akkanoglu (met zijn 15e officiële treffer voor IFC ingaande het seizoen 2014-2015) beide teams op gelijke hoogte.
In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg dezelfde speler een grote kans om IFC de bevrijdende overwinning te bezorgen. Helaas miste zijn inzet de juiste richting. In de vierde en laatste minuut van de blessuretijd schoot een speler van O.S.S. de bal lukraak naar voren en die belandde bij Levi Spencer Salomao (de laatste man op dat moment). In plaats van de bal hard weg te schieten, speelde hij het speeltuig tegen de aanstormende topscorer aan de zijde van O.S.S. Tony de Groot aan. Op zijn veelkleurige schoenen kon deze vrij doorlopen richting keeper Bas van Zee en maakte tot zijn grote plezier de beslissende 2-3.

Door dit vierde verlies in de laatste vijf wedstrijden is IFC gezakt naar de negende plaats in de hoofdklasse B, waarin Blauw Geel’38 uit Veghel zich tot kampioen kroonde. Hiermee is IFC overigens nog geenszins verzekerd van klassenbehoud. De voorsprong op de ploegen, die tot het spelen van degradatiewedstrijden veroordeeld worden, bedraagt immers nog maar vijf punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Met andere woorden IFC zal nog echt punten moeten gaan halen in de resterende wedstrijden. Immers zij kunnen er niet op vertrouwen, dat de ploegen op de plaatsen 13 t/m 15 punten laten liggen.
Volgende week zondag 30 april speelt IFC een uitwedstrijd bij de nummer vijf op de ranglijst Nuenen. Deze ploeg ook een promovendus stond bij de winterstop overigens nog op de tweede plaats in de stand, maar heeft zich wel allang van klassenbehoud verzekerd.

IFC – O.S.S. 1920: 2-3 (1-2).
22. 1-0 Yoeri Rombouts, 28. 1-1 Tom Pijnenburg, 33. 1-2 Tom Pijnenburg, 85. 2-2 Ufuk Akkanoglu en 90+4. 2-3 Tony de Groot.

Bijz.: Scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf, die debuteerde in de hoofdklasse, bijgestaan door dhr. Hindriks en dhr. Engbers gaf onder meer kaarten aan Maria en Leons van IFC.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons (83. Achraf el Hajouti), Chayo Maria (46. Ufuk Akkanoglu), Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (71. Akin Arslan), Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina en Levi Spencer Salomao.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.