IFC JO17-3 wint na een zakelijke wedstrijd

Tekst: Jacques
Foto’s: Sandra en het fotoverslag vind je hier

Vandaag is het niet koud, maar KOUD! Zeven graden en wind wat de gevoelstemperatuur onder het nulpunt brengt. Omdat Jesse pas over twee weken voorzichtig zal aansluiten zijn we vandaag met 13 spelers en omdat Jasper ook niet helemaal lekker is mag er vandaag niet veel mis gaan.

Onze tegenstander is Drechtstreek JO17-4 en het is onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Na deze wedstrijd hebben we drie uitwedstrijden. Harry is in de kleedkamer duidelijk over de tactiek, 4-4-2 en omdat het lekker koud is ook zonder bal bewegen. Verder blijft hij hameren op het coachen. Maar we kunnen van dit team winnen, dus ga er voor.

30853078351_5aeea4ef20_zDat we kunnen winnen wordt voor mijn gevoel even wat minder logisch. De strijd is mooi om te zien, maar Drechtstreek is de beter combinerende ploeg, daar waar IFC leunt op haar ijzersterke verdediging en onze prima keeper. En dat betekent dat onze tegenstander veel aan de bal is, tot de 16 en dat IFC steeds snel countert. Jelle verzet veel werk in het midden, Melle grijpt steeds op tijd in en Jochem rent de benen uit zijn lichaam. Een snelle aanval van IFC over rechts, waar Wouter de verdediging van Drechtstreek het nakijken geeft.
30824723202_161b09b2f2_z30639823190_acb29671f5_zHet blijft ondanks het mooie combinatievoetbal van Drechtstreek heel lang totdat de verdediging van IFC de tegenstanders even laat lopen en Drechtstreek heel snel voor Dennis opduikt en de stand gelijktrekt. Ik ben altijd positief, maar ik dacht wel dat dit misschien toch het zetje zou kunnen zijn wat DreJasper heeft dan een paar minuten gespeeld en geeft aan dat hij niet meer kan, Jochem heeft heel hard moeten werken omdat er erg veel over zijn kant gespeeld werd en dat maakt dat hij zijn hamstrings voelt. Een vervelende situatie in de wetenschap dat Drechtstreek in de tweede helft gewoon door zal gaan met voetballen.chtstreek nodig had om ons op achterstand te zetten d
us was ik opgelucht dat de uitstekend fluitende scheidsrechter Danny voor de rust floot.

30905421426_a495a07d01_zOmdat JO12-1 na zeven wedstrijden kampioen geworden is mag ik een toespraak houden. Dat kost me wel meteen mijn keel. Het is druk in de kantine en de microfoon doet het niet. Na mijn verhaal wandel ik weer terug naar de wedstrijd van JO17-3. Onderweg lees ik in de groepsapp dat het 2-1 is. Wouter geeft een lage voorzet richting penaltystip. Léon, onze technicus, schiet met links door de benen van de keeper.

De wedstrijd kan op dat moment nog alle kanten op. Drechtstreek blijft de ogenschijnlijk betere ploeg, maar IFC verdedigt voor wat ze waard is en die waarde is vandaag drie punten. Dennis groeit in de tweede helft weer uit tot de belangrijke sluitpost die het team behoedt voor een tegendoelpunt.

22762889198_2367cb6a74_zIn de laatste paar seconden gaat de bal naar voren en weet Délano à la Dolberg de bal listig langs de verdediger te tikken en rent hij met de bal richting doel. Een droog schot en de eindstand wordt op het bord gezet. Délano vindt de vergelijking met Dolberg niet passend, maar zijn beweging was echt mooi om te zien. IFC wint met 3-1 en Drechtstreek vindt dat ze onterecht verloren hebben.

30853079661_cc9df0530c_zMaar voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie wedstrijd, met twee sportief voetballende teams. Voor de IFC toeschouwer was dit een heel mooie wedstrijd. Met passie en strijd drie punten!

Met dank aan Danny die bij gebrek aan een scheidsrechter niet aarzelde en de fluit ter hand nam. En dat prima deed volgens IFC en Drechtstreek.