IFC JO17-3 doet zichzelf tekort

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag vind je hier

Een mooi zonnetje, 8 graden en een echt grasveld. De tegenstander is Oranje-Wit JO17-6 en ze hebben evenveel punten als wij hebben. Een spannende wedstrijd dus.

31281646281_8c795c6f8b_z

De wedstrijd voor ons wordt gesponsord door de Nederlandse Spoorwegen. En dus begint onze wedstrijd een kwartier later, want op tijd is een onbekend concept voor onze NS. IFC mag aftrappen en doet dat zoals ze dat vaker doen. Een ros naar voren over de zijlijn en dan druk zetten. De scheidsrechter fluit af en keurt dat niet goed, wat eigenlijk onbegrijpelijk is, maar goed. We moeten dus nog een keer aftrappen. De eerste helft is voor IFC. Iets beter voetbal en over en weer best mogelijkheden om de score te openen.

Het is uiteindelijk een verdediger die de ban breekt. In een aanval verdedigt Oranje-Wit en speelt de bal richting middenlijn. Jochem is sneller dan onze tegenstanders bij de bal. Ongeveer tussen de 16 en de middenlijn, of wellicht iets dichter bij de 16 raakt Jochem de bal helemaal goed. De bal gaat richting doel en gaat via binnenkant paal het doel in.

31027377280_64f190f1a3_zLater legt hij uit dat de trainer opdracht heeft gegeven om mee te gaan naar voren en dat zeker drie keer te doen per helft. En dus voelde hij zich vrij om naar voren te gaan en dat het zeker geen lucky shot was.

Oranje-Wit krijgt enige tijd later een vrije trap en een speler schiet de bal richting doel. Een aanvaller staat buitenspel hinderlijk voor Dennis en ondanks de protesten keurt de scheidsrechter de goal goed, want de aanvaller raakt de bal niet. Jelle treedt in overleg met de scheidsrechter, maar protesteren heeft geen zin.

Direct na deze goal zet IFC aan en is het verschil weer één doelpunt. Een heel snelle aanval en binnen drie tikken staat Léon alleen voor de keeper. En ook dat doelpunt is mooi als je ziet hoe IFC combinerend Oranje-Wit verslaat.

31360143336_59057569b3_z

De tweede helft is jammer genoeg een ander verhaal. Ineens is het IFC dat de lange bal naar voren schiet in de hoop dat er iemand wat mee kan doen en is het Oranje-Wit dat blijft proberen om te voetballen.

IFC krijgt weliswaar een paar goede kansen, maar weet die niet te verzilveren.

Oranje-Wit krijgt ook een paar kansen en Dennis voorkomt dat er een tegendoelpunt valt. Melle, Jelle, Jasper, Wouter en Ryan moeten vandaag de hele wedstrijd alle zeilen bij zetten en dat is aan het eind van de tweede helft niet anders.

31281645851_bcc9d36de8_zUiteindelijk is het Oranje-Wit die verdiend de gelijkmaker maakt. Vervolgens gaat IFC weer voetballen en zie je dat ze de betere ploeg zijn. Maar dit besef komt jammerlijk te laat en zo delen beide teams de punten.

Negatief noemenswaardig is de assistent-scheidsrechter van Oranje-Wit. Ik zeg niet dat we door hem de punten delen, maar ik stond bij toeval drie keer op dezelfde lijn en drie keer vlagt deze man voor buitenspel terwijl op dat moment er nog zeker een halve meter zat tussen onze aanvaller en hun verdediging. En alle drie de keren is niet goed te praten, omdat het zo overduidelijk was. Ongetwijfeld is deze man een vrijwilliger en dus moeten we er ook niet al te moeilijk over doen, maar vrijwillig is niet vrijblijvend.

Gezien het getoonde spel is de uitslag rechtvaardig. Als we de tweede helft ons spel van de eerste helft hadden kunnen doorzetten hadden we echter zeker gewonnen.