SVDPW---IFC-DSC 5585

IFC AAN DE KOP IN EERSTE KLASSE

SVDPW---IFC-DSC 5585tekst: Cees van Heeren

Doordat IFC de uitwedstrijd in Schiedam bij SVDPW afgelopen zondag 6 december met 2-3 won en koploper Boshuizen enigszins verassend verloor bij CVV Zwervers neemt de formatie van trainer Jack van den Berg de eerste plaats in de stand over met twee punten voorsprong, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

De trainer van IFC kon wegens een schorsing niet beschikken over Perry van Eijken. Hierdoor was een basisplaats toebedeeld aan Frits Paap. De overige tien basisspelers waren verder de gebruikelijke. Wel  speelde Ufuk Akkanoglu vandaag zijn 50ste officiële KNVB wedstrijd voor IFC gerekend ingaande seizoen 2014-2015.

Bij het drie jaar achter elkaar gepromoveerde SVDPW begon IFC met de wind in de rug stormachtig aan de wedstrijd. Al in de derde minuut beging een middenvelder van de thuisploeg een overtreding in het strafschopgebied op aanvoerder Danny Slingerland. De uiteraard door scheidsrechter Schul toegekende penalty werd door topschutter Yoeri Rombouts koel omgezet in een 0-1 voorsprong. Een drietal minuten later verdubbelde IFC de voorsprong. Na een kort genomen corner belandde de bal uit een voorzet van Danny Slingerland bij Yoeri Rombouts en via een stuit op een polletje verdween zijn inzet in het doel 0-2. Nadat IFC in het verdere verloop van de eerste helft al drie kansen niet had weten te benutten door goed keeperwerk van Tenekecioglu, kreeg het een vijftal minuten voor de rust een uitgelezen kans om het verschil wel tot drie doelpunten op te laten lopen. Na een diepe bal van Danny Versluis volgde een overtreding op Brian Leons. Zo mocht Yoeri Rombouts voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter. Deze keer kwam de bal echter slechts tegen de lat in plaats van in het doel. Met een toch redelijk comfortabele voorsprong van 0-2 werd de rust ingegaan.

SVDPW---IFC-DSC 5577

Hoewel keeper Bas van Zee enkele minuten na de rust zijn kwaliteiten moest tonen, bleef IFC de ploeg met de meeste gevaarlijke aanvallen. Na bijna een uur spelen viel dan ook de 0-3. Na een goede pass van Mike van Dongen en een voorzet van Yoeri Rombouts schoof Brian Leons de bal langs de doelman tegen de netten. Een kwartier voor tijd scoorde Koorengevel uit een flipperkast situatie voor de Schiedammers. Doordat IFC ook hierna vergat te scoren werd het op het laatst nog bijna even heel spannend toen in de 90ste minuut Adsalmis voor SVDPW een vrije trap fraai in de bovenhoek binnen krulde 2-3 en de eindstand daarmee vastlegde.

SVDPW---IFC-DSC 5626

Na afloop was trainer Jack van den Berg uiteraard niet zo blij met het behoorlijk aantal gemiste kansen op doelpunten van zijn spelers, maar vond hij de overwinning natuurlijk wel meer dan verdiend. Echt blij werd hij toen hij hoorde, dat het Leidse Boshuizen in Capelle aan den IJssel bij Zwervers had verloren. Immers hoewel een wedstrijd meer gespeeld dan de Leidenaren heeft IFC nu de koppositie veroverd met een voorsprong van twee punten en Boshuizen dient de inhaalwedstrijd eerst maar eens nog te winnen.

Voor volgende week zondag 13 december staat er voor IFC de laatste competitiewedstrijd van 2015 op het programma. Op het eigen sportpark Schildman ontvangt het dan de nummer drie in de stand Olympia uit Gouda.

SVDPW – IFC: 2-3 (0-2).
3. 0-1 Yoeri Rombouts, 6. 0-2 Yoeri Rombouts, 60. 0-3 Brian Leons, 76. 1-3 Yannick Koorengevel en 90. 2-3 Ismail Adsalmis.

De spelers van IFC: Bas van Zee; Nico Ramos, Danny Versluijs, Ronnie Nouwen, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Frits Paap (62. Sven Post), Ozan Cimen, Mike van Dongen, Brian Leons (75. Gelli Koy-Kulonga) en Ufuk Akkanoglu.