Enerverend gelijkspel IFC tegen GOES

Ook in de derde thuiswedstrijd van het seizoen bleef IFC ongeslagen. In een enerverende wedstrijd werd koploper GOES op een 3-3 gelijkspel gehouden. Toch overheerste bij IFC daarover de lichte teleurstelling, doordat diep in de blessuretijd de gelijkmaker geslikt moest worden.

Trainer Breetveld van IFC kon in deze wedstrijd naast de al langer geblesseerde Billy Nzojyibwami (wacht op een meniscusoperatie) ook niet beschikken over Nico Ramos die in het buitenland verbleef. Tevens begon Perry van Eijken als wisselspeler, omdat hij wegens vakantie niet getraind had. Voor het eerst in de competitie hadden Haris Hasanovic en Achraf el Hajouti een basisplaats toebedeeld gekregen. Het doel werd verdedigd door Davey van Pelt, die eerder in de week tot eerste keeper is benoemd. Tot slot zat voor het eerst Noël Goossens bij de wedstrijdselectie.
Bij GOES ontbrak wegens een blessure de van Vlissingen overgekomen Wolff en werd de 17 jarige centrale verdediger Jean Paul van Hecke gevolgd door een scout van Sparta.

Fris en fruitig energiek en aanvallend speelde IFC in de eerste helft tegen het al 9 officiële wedstrijden achter elkaar gewonnen hebbende GOES. Al in de vijfde minuut van de wedstrijd kwam IFC op voorsprong in zijn 60ste officiële wedstrijd door Ozan Cimen met een assist van Danny Slingerland. Het antwoord van de gasten kwam redelijk snel maar keeper Davey van Pelt voorkwam met een reflex de gelijkmaker van De Winter.

Na meer dan een half uur spelen was het een andere verdediger Stephen Emelina die een scherpe voorzet van Michael Potkamp op doeltreffende wijze verlengde 2-1. Door een benutte strafschop zorgde Wissel voor de aansluittreffer. Nadat dezelfde Wissel enkele minuten later een dot van een kans naast schoot, kreeg ook IFC een terechte strafschop te nemen na een handsbal bij een voorzet van Michael Potkamp. Deze werd beheerst en feilloos benut door aanvoerder Danny Slingerland 3-1. Aangezien keeper Davey van Pelt in de blessuretijd de goed spelende Franse nog van een treffer afhield, mocht IFC met een voordelige marge van twee doelpunten aan de thee.

De eerste kans in de tweede helft met de ingebrachte Perry van Eijken was wederom voor IFC. De inzet van Jeremy Hensen na een voorzet van Michael Potkamp werd gekeerd door de doelman. Niet veel later viel dezelfde Potkamp na een botsing uit met een lichte hersenschudding. Hierna liet GOES zien niet voor niets de koploper te zijn en domineerde eigenlijk de gehele verdere tweede helft. Keeper Davey van Pelt voorkwam een tegendoelpunt door redding te brengen op pogingen van Wissel en Hollemans. Tien minuten voor tijd maakte Franse met een halve sliding wel de 3-2. Aan de andere kant was de jarige Marco Bouwman in de slotfase dicht bij een treffer voor IFC  met een kopbal. In de vierde minuut van de overigens terecht toegekende blessuretijd kreeg IFC de bal niet weg en schoot Kroon de bal in de kruising voor de gelijke 3-3 stand. Dit werd ook de eindstand, omdat in de zesde minuut van de blessuretijd een toegekende vrije trap na een overtreding van de uit zijn doel gekomen doelman op de nog ingevallen Marwin Richard op de rand van het strafschopgebied niets  opleverde.

Trainer Breetveld was na afloop natuurlijk teleurgesteld dat zijn team de voorsprong niet over de streep had weten te trekken en sprak van het laten liggen van twee dure punten. Hij noemde daarbij GOES overigens wel de beste tegenstander in de competitie tot nog toe. Met 8 punten uit 5 wedstrijden neemt IFC thans de zesde plaats in de stand in.

Volgende week zondag 8 oktober 2017 speelt IFC een uitwedstrijd in Oss om 14.30 uur tegen het nog ongeslagen en het één punt minder hebbende op de 10e plaats staande OSS1920.

IFC – GOES: 3-3 (3-1)
5. 1-0 Ozan Cimen, 34. 2-0 Stephen Emelina, 37. 2-1 Daniel Wissel, 45. 3-1 Danny Slingerland, 79. 3-2 Erwin Franse en 90+4. 3-2 Ray Kroon.
Bijz.:
scheidsrechter F.M.L. van den Elzen uit Berghem bijgestaan door dhr. B. Kaya en dhr. J.A. Fleerakkers gaf alleen geel aan doelman Meulmeester van GOES.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Haris Hasanovic (46. Perry van Eijken), Achraf el Hajouti (82. Marwin Richard), Danny Slingerland, Jeremy Hensen en Michael Potkamp (49. Damiano Vaudo).