Eenvoudige bekerwinst voor ASWH 2 bij buurman IFC

In de heuse Sportpark Schildman derby behaalde ASWH 2 een eenvoudige bekerwinst van 1-5. Binnen 35 minuten spelen was de wedstrijd bij een 0-5 tussenstand al beslist.
Door de uitslagen heeft ASWH 2 plaatsing voor de volgende bekerronde weliswaar in eigen handen, maar daarvoor is wel een overwinning in de laatste wedstrijd vereist. Zowel Wieldrecht als IFC maken ook nog kans op verder bekeren.

Bij ASWH 2 stonden zes andere spelers in de basis ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Ook bij IFC stonden enkele andere spelers in de basis, zoals de teruggekeerde ervaren doelman Karsten van de Velde. Wel stond de van ASWH 2 overgekomen Petti Joao weer in de basiself.

In de eerste helft bleek ASWH 2 veel beter dan IFC en de ene naar de andere mooie aanval ging richting het doel van de opponent. Al in de vijfde minuut viel het eerste doelpunt. Shakur Zichem stuurde Sam van de Kreeke weg en van dichtbij tikte Dominique Lopes de bal vervolgens tegen de touwen. Nog geen tien minuten later Nebi Tiryakioglu zond aan de rechterkant Liomar Jennie weg en na diens voorzet stond Dominique Lopes opnieuw op de juiste plaats en zorgde voor de 0-2. Hierbij negeerde de goed gevolgde scheidsrechter het vlagsignaal wegens buitenspel van de clubgrens van de thuisploeg. Nog geen vijf minuten later was het deze keer Lopes die van de af de linkerkant de goed ingelopen Sam van de Kreeke bediende en na een schijnbeweging mikte hij de bal in de korte hoek binnen 0-3. Nog voor de klok op 35 minuten speeltijd stond was de tussenstand en tevens de ruststand 0-5. Eerst was Clarence Bijl de aangever op Liomar Jennie. Deze pijlsnelle buitenspeler, met de meeste wedstrijden gespeeld in ASWH 2 van de huidige selectie, mikte in eerste instantie op de paal, maar schoot de terugkaatsende bal wel binnen. De 0-5 kwam uit een toegekende penalty benut door Clarence Bijl. Na een crossbal van Ruben Agostinho was dezelfde Clarence Bijl omvergelopen in het strafschopgebied.
De verdediging van ASWH 2 onder aanvoering van aanvoerder Jeremy Boshart en Mels van Driel hadden daarbij nauwelijks iets weggegeven.

In de tweede helft gezien de stand deed ASWH 2 het begrijpelijkerwijs wat rustig aan en zakte daardoor natuurlijk ook het niveau. Daarboven toonde IFC ook wat meer lef. Aan de kant van ASWH 2 kreeg de ingevallen Hamdi Yonus enkele mogelijkheden en kon Martijn Daane twee kopballen niet de juiste hoogte meegeven.
Een kleine tien minuten voor tijd kreeg IFC de beloning voor zijn spel in de tweede helft toen Dominique Mahu voor de eer reddende treffer zorgde.

Zaterdag 15 september staan de derde en laatste wedstrijden in de poule op het programma. ASWH 2 speelt dan om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Wieldrecht, terwijl IFC op hetzelfde tijdstip aantreed bij ZBC´97.
Voordien speelt ASWH 2 echter nog dinsdag a.s. een oefenwedstrijd bij en tegen Asperen.

IFC (zat) – ASWH 2: 1-5 (0-5)
5. 0-1 Dominique Lopes, 12. 0-2 Dominique Lopes, 16. 0-3 Sam van de Kreeke, 33. 0-4 Liomar Jennie, 24. 0-5 Clarence Bijl en 82. 1-5 Dominique Mahu.

Opm. Scheidsrechter S. Huijs gaf gele kaarten aan Tiryakioglu en Furtado van ASWH.

De spelers van ASWH waren: Stefan Kok; Clarence Bijl, Jeremy Boshart, Mels van Driel, Ruben Agostinho (60. Leonardo Furtado), Martijn Daane, Shakur Zichem, Nebi Tiryakioglu, Liomar Jennie (46. Hamdi Yonus), Sam van de Kreeke en Dominique Lopes (70. Tim Plaisier).

IFC: Karsten van de Velde; Mike Verbaas, Youri Verbaas, Petti Joao (46. Anwar Nzojibwami), Dominique Mahu (Wesley de Hoog), Perry van Wijk, Erik van Schanke, Dennis van Noort, Amir Mahmoudian, Furkan Kosar en Elio Sousa de Almeida (Dimitri Stolk).