De laatste wedstrijd …….

Afgelopen zaterdag de laatste “echte” wedstrijd voor JO15-5 dit seizoen en wel tegen de koploper, ASWH, welke bij een overwinning zich tot kampioen mag uitroepen. Er was nog een kleine kans dat wij, bij winst op ASWH, en bij toekenning van de overwinning tegen de gestaakte wedstrijd tegen Alblasserdam, kampioen zouden kunnen worden, maar die kans was erg klein…en vooral onzeker.
Maar goed, we gingen voor de winst, en voor een sportieve strijd en daarvoor hadden we wederom Timo uit JO15-3 en Noa uit MO15-1 geleend – waarvoor dank!
We begonnen goed en boden goed weerstand, maar iedereen kon zien dat ASWH een sterkere ploeg heeft en dan is het lastig je spel te maken. Wouter kreeg het gelijk al druk en we speelden meer achter, als vooruit en binnen niet al te lange tijd, wist ASWH zijn eerste goal te scoren.
Gelukkig wist Jerry al snel weer op miraculeuze wijze de bal over de keeper van ASWH te schieten en de 1-1 was een feit – goed gedaan, Jerry!
Ondanks dat dit bij IFC een positieve boost gaf, viel er een tweede goal aan de zijde van ASWH en met een (verdiende) 2-1 voorsprong van de buren gingen we de rust in.
In de tweede helft was het vooral veel verdedigen en stond Wouter zijn mannetje en hield vele, schoten geweldig tegen, anders hadden er al snel veel meer doelpunten gevallen.
Helaas wist ASWH in de tweede helft nog 3 x te scoren, zodat zij de terechte kampioen zijn – gefeliciteerd!!!
Heel vervelend voor Rick dat hij in een duel verkeerd terecht kwam en daardoor zijn enkelbanden verrekt heeft, waardoor hij een aantal weken uitgeschakeld is – beterschap!
Dit was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 en we verzamelden de volgende statistieken :
aantal wedstrijden   : 24
gewonnen                  : 18
gelijk                           :  3
verloren                      :  3
Missen we alleen nog het resultaat van de gestaakte wedstrijd tegen Alblasserdam – maar dat zal van weinig invloed meer zijn, lijkt mij…
Ik denk een resultaat, waarop een ieder, betrokken bij JO15-5 supertrots kan zijn!
De bedoeling is om op zaterdag 27 mei nog een “afscheidswedstrijd” te organiseren om dit seizoen definitief af te sluiten.
Deze week wordt er NIET getraind en de laatste training zal zijn op dinsdag 23 mei omdat donderdag 25 mei Hemelvaartsdag is.
Zodra er meer bekend is over de wedstrijd van 27 mei, horen jullie het!