JO15-5: We are the champions……

Afgelopen zaterdag moest het dan gebeuren. Na een spannende overwinning op Oranje-Wit op 10 december, was het nu aan onze jongens om de allerlaatste wedstrijd, tegen Groote Lindt, van deze najaarscompetitie te winnen, zodat we ons “winterkampioen” kunnen noemen.

Helaas zonder Wouter in het goal, maar met Benjamin van JO15-2 als vervanging – waarvoor dank.

Verder misten we Youri, die afgelopen maandag was geopereerd, maar die, ondanks de pijn, wel de tweede helft zijn team kwam aanmoedigen – supergoed dat je er bij was!

Al snel merkten we dat Groote Lindt het ons niet makkelijk zou maken. Ze hebben een paar heel goede voetballers en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De druk op de verdediging van IFC werd steeds groter en een schot op het goal, werd maar net op (of over?) de lijn door Benjamin gestopt.

Deze aanval schudde de jongens wel wakker en met extra energie ging het gelukkig weer de goede kant op en een eerste goal van Rick was een feit…! Pfff de vele toeschouwers haalden opgelucht adem, want na een eerste goal volgen er meestal meer 🙂

De druk op Groote Lindt werd groter en fysiek waren we duidelijk sterker, met een tweede goal van Tigo als resultaat; 0-2 en met deze score gingen we, toch nog niet helemaal tevreden, de rust in…

De tweede helft begon en iedereen was toch wel behoorlijk gespannen en voetbalde hierdoor slordiger met veel paniekschoten en onverzorgd spel, maar goed, Rick deed waar hij het beste in is; scoren op de counter en 0-3 was een feit!

Met deze stand werd het toch wel steeds duidelijker dat een overwinning ons niet meer kon ontgaan en besloten werd om na de wedstrijd direct terug te gaan naar IFC om onze kanjers te huldigen.

Toen Rick nog een keer wist te scoren, wisten we het zeker!

Zelfs een tegendoelpunt deerde ons niet, want in nagenoeg dezelfde minuut scoorde Dylan en dat deed hij voor het einde van de wedstrijd zelfs nog een keer; eindstand 1-6 en JO15-5 was winterkampioen 2016 van de 5e Klasse 05!!!!!!!

Bij gebrek aan (kinder)champagne werd de overwinning gevierd met gazeuse en lekker zoet en kleverig gingen de mannen douchen en zich opfrissen voor de huldiging bij IFC.

Bij IFC aangekomen, werden de kampioenen binnengehaald als ware kampioenen en na wat mooie woorden en het uitreiken van een bokaal en wat lekkers, werd er onder het genot van frites en wat te drinken, nagepraat over de mooie wedstrijden en het plezier wat je met elkaar kunt hebben.
Onderstaande statistieken – voor de liefhebber 🙂
10 overwinningen
1 gelijkspel
0 verloren wedstrijden
55 doelpunten voor
6 doelpunten tegen
Ik denk dat wij als leiding, trainers maar zeker ook als ouders supertrots kunnen zijn op onze jongens!!!!

Vanaf deze plek wil ik een ieder heel fijne kerstdagen toewensen, een mooie jaarwisseling en al het goede voor 2017!